Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce să alegi un câine ca animal de companie

Alegerea unui animal de companie este un aspect important, care trebuie analizat foarte bine. Dacă aveți în plan să optați pentru un câine, luați în considerare timpul pe care sunteți dispus să îl petreceți cu el și faptul că este o alegere pe viață, nu un moft de moment. Dacă sunteți convins că îl veți putea iubi și îngriji pentru următorii 15-20 de ani, iată cum se va schimba în bine viața dumneavoastră.

Prieteni noi cu ajutorul câinelui

Indiferent de rasă sau talie, câinele trebuie scos la plimbare. Inevitabil vă veți întâlni cu alți oameni cu câini, iar de la o banală discuție despre patrupedele dumneavoastră până la o prietenie de lungă durată nu este decât un pas. Sunt șanse mari să vă împrieteniți și cu persoane care nu au câine pentru că, de obicei, oamenii sunt mult mai tentați să intre în vorbă cu cineva care se plimbă cu câinele.

Practic, un câine vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de socializare, vă va face mai comunicativi și mai deschiși.

Soluția perfectă antidepresie

Exercițiile fizice și plimbările în natură sunt recomandate persoanelor care suferă de depresie. Medicii spun că proprietarii de câini suferă mult mai rar episoade de depresie decât restul populației datorită plimbărilor cu câinele. Dacă sunteți într-o perioadă proastă și veți ieși mai des cu câinele afară veți observa o îmbunătățire a stării psihice.

Câinele nu ajută doar la menținerea sănătății psihice, ci și la o stare fizică bună. Plimbarea câinelui vă ajută să dați jos kilogramele în plus și să vă mențineți inima sănătoasă.

Mai multă siguranță și încredere de sine

Câinele nu este un simplu animal de companie, ci un prieten. Dacă aveți alături un câine de talie mare, vă simțiți protejat astfel că veți avea un sentiment ridicat de siguranță și va spori încrederea de sine.

Relația câine-stăpân este bazată pe încredere și respect, de aceea veți învăța de la patrupedul dumneavoastră cât este de importantă prietenia și încrederea.

Gestionarea situațiilor de criză

Veți mai învăța de la câinele dumneavoastră cum să vă stăpâniți calmul în situații de criză și cum să vă controlați nervii. În cazul unor câini puternici, bine educați de către stăpânul lor, s-a observat că patrupedele își ies din fire extrem de rar și nu răspund atacurilor venite din partea câinilor mai mici, mai tineri sau inferiori fizic. Este practic o lecție despre echilibru, gestionare a situațiilor de criză și a atacurilor inutile pentru care nu merită să vă irosiți energia pentru a le răspunde celor care le-au inițiat.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *