Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
succes
succes

De ce să te trezești devreme?

Cine se trezește de dimineață, departe ajunge. Cel puțin asta spune una dintre vorbele românilor. Totuși, care sunt motivele pentru care unii oameni aleg să se trezească mai devreme decât alții?

Ai timp să meditezi

După cum spun specialiștii, este foarte important ca în decursul unei zile să meditezi cel puțin 10 minute. Asta te va ajuta să îți îndeplinești obiectivele într-un mod mult mai organizat. După cum știi, creierul nostru funcționează cel mai bine în prima jumătate a zilei. Ar fi bine să folosești la maximum această perioadă de timp, în folosul tău.

Ai timp să îți planifici activitățile

Cei care se trezesc dimineața spun că au oportunitatea să își planifice activitățile înainte să meargă la serviciu. Cu cât îți vei organiza mai eficient timpul, cu atât ai mai multe șanse să ai o zi reușită.

Nu este productiv să încerci să planifici activitățile după-masa, pentru ziua următoare. Asta deoarece ele pot fi întrerupte de ceva neprevăzut, iar creierul tău deja este obosit și se gândește la odihnă.

Dimineța e perioada perfectă să te dezvolți

Cine spune că trebuie să te grăbești la birou imediat după ce te trezești? Sunt foarte mulți oameni care nu acordă timp familiei, distracției sau activităților fizice.

Dacă te vei trezi la ora 6, o să ai timp să mergi la sală înainte să începi serviciul. Astfel, în corpul tău sunt eliberate câteva substanțe care te ajută să ai o stare de bine în perioada în care lucrezi.

O să mănânci micul dejun

Sigur ai auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă te vei trezi cu puțin timp înainte să mergi la serviciu, o să o ratezi.

La fel cum o mașină are nevoie de combustibil, tu ai nevoie să mănânci sănătos dimineața. Te va ajuta pe parcursul întregii zile.

Oamenii de succes deja fac asta

Jack Dorsey, fondatorul Twitter a mărturisit unei reviste americane că se trezește la 5:30 și folosește timpul de dinainte să lucreze pentru meditație și pentru jogging pe o distanță de 10 kilometri.

Tim Cook, CEO-ul celor de la Apple, începe să răspundă partenerilor la e-mailuri la 4:30.

O să fii înaintea tuturor cu câțiva pași

Când unii abia se trezesc, tu ai făcut deja multe lucruri. Asta îți va da un plus de încredere în puterile tale. Obiceiul de a rezolva sarcinile dificile încă de la primele ore îți va reduce nivelul de stres și anxietate.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *