logo
Search
Generic filters
Exact matches only

În fața oglinzii: bărbați vs. femei

Ai crede că comparația pe care am ales să o fac e inutilă, că femeile petrec în mod sigur mai mult timp în fața oglinzii dimineața, decât bărbații. Doar că nu e așa. Vremurile s-au schimbat și bărbații au început să acorde mai mult timp îngrijirii personale decât în trecut. În ultima perioadă, studiile confirmă că bărbații și femeile petrec aproximativ aceeași perioadă de timp pregătindu-se pentru ziua lor. Și totuși, care este rutina acestora dimineața?

Bărbați

Marea majoritate a bărbaților petrec între 10 și 30 minute dimineața, pentru a se pregăti. Aceștia includ în rutina lor dușul de dimineață, bărbieritul sau întreținerea unei bărbi, alesul unei ținute pentru ziua respectivă și… îngrijirea pielii. DA, în ziua de azi și bărbații își îngrijesc pielea, folosind gamele de produse cosmetice și de îngrijire special concepute pentru aceștia. Mai mult decât atât, conform unor cercetări făcute de Travelodge, aceștia au nevoie de mai mult timp pentru a se bărbieri decât au femeile pentru a rade tot părul nedorit de pe corp. Asta se explică însă prin faptul că, de cele mai multe ori, femeile fac asta în timp ce fac duș, iar bărbații fac aceste două „operațiuni” separat.

Femei

E de așteptat ca femeile să petreacă 30+ minute în fața oglinzii dimineața, însă majoritatea femeilor petrec până la 30 de minute pregătindu-se, la fel ca și bărbații. Rutina de îngrijire a unei femei e ceva mai complexă decât cea a unui bărbat, însă femeile au avut mai mult timp să se perfecționeze în a obține cel mai bun timp posibil pentru a se pregăti dimineața. În timpul dușului de dimineață ele pot să își epileze părul nedorit și să își hidrateze pielea cu loțiuni sub duș, iar apoi să aplice machiajul și să-și facă părul în timpul pe care un bărbat îl rezervă bărbieritului și îngrijirii feței. Când vine vorba de garderobă, femeile au perfecționat și obiceiul de a alege ținuta. Deși opțiunile sunt mai variate la femei, faptul că acestea își gândesc ținuta înainte să o aleagă (de obicei seara, sau în duș), acestea știu exact ceea ce vor să poarte în ziua respectivă.

Pe scurt, diferența de timp alocat pregătirilor de dimineața începe să nu mai fie resimțită atât de tare între cele două sexe și acest lucru se datorează faptului că bărbații au început să aloce mai multă atenție înfățișării, lucru care în timp a dus la dezvoltarea fenomenului metrosexualității (fenomenul în care bărbații încep să deprindă obiceiuri considerate a fi feminine, precum îngrijirea părului sau a manichiurii).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *