Idei de job-uri pe care le poţi face de acasă

Cred că să lucrezi de acasă a devenit provocarea secolului! Tot mai multă lume doreşte să scape de ordinile primite de la şefi, de colegii bârfitori şi stresanţi, de clienţii abuzivi care le dau mereu extra task-uri, de salariile mediocre chiar şi pe program prelungit, de plăti întârziate şi weekenduri petrecute la birou.

Cu toții visăm la libertate, să lucrăm ceea ne place şi să fim proprii noştri şefi. Fiindcă ştim că acesta e un subiect „pe val” , azi vă propunem câteva idei de job-uri care se pot face de acasă, cel mai adesea cu investiţie minimă.

Ţineţi minte înainte de toate că să lucrezi de acasă nu e totdeauna calea cea mai uşoară dar vă poate aduce în timp mult mai multă satisfacţie!

Fotograf profesionist

Pentru a lucra ca și fotograf, aveţi nevoie de un aparat capabil, de câteva ore de photoshop pe care le puteţi învaţa şi din tutoriale online, de un PFA și multe fotografii realizate, pentru a câştiga experienţă. Astfel, puteți face ședințe de fotografii pentru nou-născuți/ nuntă/ botez/ banchet/ logodnă/ onomastică/ poze de produs pentru diverse site-uri și lista poate continua.

De asemenea, puteți deveni fotograful personal al unui bloggăr sau al unui eveniment important, sau puteți să colaborați cu diverse ziare și reviste. Job-ul de fotograf nu cunoaşte limite, totul se bazează pe multă muncă, pasiune şi creativitate!

Scriitor/bloggar/traducător

Trăim în era internetului şi asta vă ajută mult! În prezent, puteţi găsi relativ uşor un job de copywriter, bloggar, traducător pentru diverse site-uri online şi nu numai. De asemenea, puteți  să faceţi studii de piaţă, să scrieţi articole, să introduceţi informaţii în baze de date, să realizaţi descrieri de produse sau să faceți corecturi de texte.

Web Design şi publicitate

Dacă vă pricepeți foarte bine la photoshop şi vă place să lucrați în diverse soft-uri, coduri HTML, etc puteți realiza site-uri, la bannere, pliante, template-uri și cam tot ce ține de partea creativă și ilustrativă a marketingului online și print.

Dacă vă pricepeți la publicitate aveți şansa, datorită internetului, să colaborați cu companii care să se promoveze eficient cu ajutorul campaniilor publicitare întreprinse de voi! Evident costurile sunt mai mari şi nimeni nu aruncă cu banii degeaba. Trebuie să fiți originali, să veniți cu un portofoliu de clienţi şi campanii de succes sau, dacă nu, să cereți banii doar pe realizări!

Secretara online

Astăzi totul este posibil. Poţi să treci întâlnirile şefului în calendar, să ai grijă de agenda lui, să îi trimiţi notificări cu evenimentele la care trebuie să se prezinte, să ai grijă de documentaţia job-ului în arhive private pe calculatorul personal. Poţi să răspunzi la telefonul mobil, să rezervi delegaţii, să creezi prezentări şi să te ocupi de corespondenţă de acasă!

Babysitter la domiciliu

Dacă iubeşti copii, ai un apartament şi o viaţă flexibilă, fără prea multe obligaţii, poţi să ai grijă de copii la domiciliu! Poţi să îi iei de la grădiniţă, să îi ajuţi să îşi facă temele, să mergi cu ei în parc, să le gătești! Chiar dacă plata nu se compară cu responsabilitatea, dacă ai în grijă de mai mulţi copii poate deveni o afacere profitabilă.

Alte job-uri care se pot face de acasă sunt: masaj la domiciliu, curățenie la domiciliu sau firme, realizare de torturi şi prăjituri la comandă, produse handmade, client misterios, să predai ore de limbi străine sau lecții la diferite materii, ori chiar ore de muzică, dacă știi să cânți la vre-un instument.

Voi ce propuneri de job-uri la domiciliu aveţi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.