Search
Generic filters
Exact matches only

De ce merită să lucrezi de acasă – 5 avantaje majore

Spuneți-mi un mod mai plăcut de a începe o zi de lucru decât să te rostogoleşti din pat la ora 10.00, chiar 10:30 dimineaţa, să porneşti computerul în timp ce porţi pijamaua preferată, să-ţi faci o cafea proaspătă şi un mic dejun sănătos? Fără traficul infernal de dimineaţă, fără zâmbetul plin de subanteles a şefului ce îţi rade în faţă, fără colegii enervanţi de la job … Pentru mulţi sună a job-ul perfect! Cu siguranţă dacă punem aşa problema pentru poate fi locul de muncă de vis, dar vă spun sincer că nu este pentru toată lumea!

Cu toate astea, în cele ce urmează am să îți prezint cinci motive pentru care merită să lucrezi de acasă

1. Câştigi timp

Cred că asta e cel mai mare avantaj! Faptul că, lucrând de acasă nu mai pierdeţi orele petrecute pe mijloacele de transport în comun sau de ce nu în maşină, prinsă în trafic, nu mai trebuie să vă treziţi cu o ora înainte de plecare doar ca să faceţi dus, să vă îmbrăcaţi şi să va pregătiţi de mers la lucru! Dacă locuiţi în capitală puteţi salva chiar şi 3-4 ore pe zi, ceea ce înseamnă că vă puteţi dubla timpul liber! În timp ce pentru oraşele mici, puteţi salva 1 ora 2 în plus suficient cât să vă ofere un extra film, o întâlnire cu prietenele sau mai mult timp de petrecut cu copilul!

2. Câştigi bani

Gândiţi-va doar cât vă costă să mergeţi zilnic la job cu maşina (benzină, parcare, amenzi, întreţinerea maşinii) sau cât vă costă abonamentul lunar pe mijlocul de transport în comun. În plus nu mai trebuie să ţineţi cont de codul vestimentar de la job aşa că nu trebuie să vă cumpăraţi frecvent haine noi! Nu mai cheltuiţi bani pe mâncare fiindcă prânzul cumpărat la diverse fast-food-uri, restaurante sau chiar prin firme de katering e mult mai costisitor decât ceva preparat acasă (mai ales dacă nu sunteţi genul care să îşi pună prânzul aranjat frumos în cutie de lunch box).

3. Îţi poţi face singur programul

Un alt avantaj major al lucrurului de acasă e că poţi să îţi fac tu programul, poţi să alegi să lucrezi dimineaţa, la prânz sau noaptea! Nu mai ai stresul trezitului de dimineaţă şi cel mai adesea nu mai ai task-uri urgente ce trebuie să le îndeplineşti în fiecare zi. Acum lucrezi cu deadline adică termene limită până la care trebuie să îţi predai lucrările ceea ce dacă eşti bine organizat le poţi împlini într-o săptămână de lucru intens şi apoi să ai concediu 1 săptămâna până la deadline. Parcă altfel arată viaţa când ştii că îţi permiţi un concediu în fiecare luna! Nu?

4. Poţi trăi un alt stil de viaţă

Asta nu se aplică la toate job-urile la domiciliu, doar la cele care se bazează pe munca online ce poate fi făcută prin internet. Gândeşte-te că lucrând pe laptop poţi să o faci din orice colţ de lume, azi poţi să lucrezi de la o cabană din vârf de munte şi mâine poţi să o faci de la o terasă de pe plajă. Evident să lucrezi din alte locaţii nu înseamnă neapărat că eşti în vacanţă fiindcă munca şi orele petrecute la calculator sunt multe, stresante şi obositoare dar oricum ai libertate mai mare!

5. Nu ești distras de nimeni

Iar atunci când lucrezi mai cu spor eşti mai productiv, lucrezi mai rapid, mai eficient, eşti mai puţin stresat şi ai mintea mai odihnită. Fiindcă nu te deranjează nimeni în mod permanent aşa cum se întâmplă la alte locuri de muncă unde şefii, colegii de muncă şi toţi oamenii cu care ai zilnic contact îşi fac prezenţa!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *