Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
coji de mandarine
coji de mandarine

Întrebuințări inedite ale cojilor de fructe și legume

Cojile de fructe și legume ni se par inutile și de cele mai multe ori ajung în coșul de gunoi. Portocalele au un miros plăcut și suntem tentați să le păstrăm câteva ore pentru a da casei un parfum deosebit, dar în afară de mirosul plăcut cojile de fructe mai au și alte întrebuințări.

V-ați întrebat vreodată la ce este utilă coaja de portocală sau coaja de cartof? Iată câteva idei simple dar foarte eficiente pentru utilizarea cojilor de fructe și legume:

Coaja de portocală este indicată pentru albirea dinților. Tăiați câteva fâșii, puneți-le pe dinți și așteptați trei-cinci minute, apoi spălați-vă pe dinți.

Coaja de lămâie este folosită pentru curățarea unui ibric pătat cu cafea. Se stoarce o lămâie în ibricul care trebuie curățat, se adaugă și coaja de lămâie, puțină sare și gheață. Se freacă bine pereții vasului cu această compoziție, iar la final va fi curat.

Coaja de avocado se poate utiliza ca o mască hrănitoare pentru față. După ce avocado a fost curățat de coajă, luați coaja și aplicați-o pe față cu mișcări circulare ca și cum ați face un scrub. Așteptați 10-20 de minute, apoi clătiți din abundență cu apă. Fiind uleioasă, coaja de avocado vă va lăsa un ten moale și curățat de impurități.

Coaja de piersică se poate folosi pentru scrub facial. Pe interiorul cojii de portocală se pune puțin zahăr, apoi cu mișcări ușoare, circulare se masează fața.

Cojile de castraveți alungă furnicile. Dacă stați la casă și aveți probleme cu furnicile, în loc să folosiți substanțe chimice, care pot afecta copiii și animalele de companie, puneți câteva coji de castraveți în locurile în care observați că sunt furnici. Veți observa în scurt timp că acestea nu vor mai veni.

Cojile de cartofi par foarte inutile, dar există totuși câteva întrebuințări și în cazul acestora. De exemplu, cojile de cartofi vă scapă de pungile de sub ochi și cearcăne. Puneți câteva coji de cartofi sub ochi, așteptați zece minute, apoi clătiți.

Coaja de banană dă strălucire pantofilor. Frecați ușor suprafața pantofilor cu coaja de banană, ștergeți cu o cârpă moale, uscată. Suprafața va fi strălucitoare și fără urmă de pete.

Tu ce faci cu cojile rămase de la fructe și legume?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *