Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Lucruri mărunte care pot să-ţi aducă satisfacţii mari

Sigur că o croazieră în jurul lumii ţi-ar putea aduce mult mai multă fericire decât ai sperat. Dar există o grămadă de lucruri mici pe care le poţi face şi care pot aduce schimbări pozitive în viaţa ta.

Chiar dacă poate nu te aşteptai ca aceasta să fie prima noastră recomandare, somnul e un factor important în măsurarea fericirii. Atunci când eşti obosită, corpul produce mai mult cortizol, lucru care te determină să te simţi mai stresată. Încearcă să dormi cel puţin opt ore pe noapte şi cu siguranţă te vei trezi mai odihnită şi într-o dispoziţie mult mai bună.

Cu toate că pare ceva demodat pentru unii, în special pentru că trăim în era tehnologiei, dar îmbrăţişările sunt perfecte pentru a elibera stresul şi pentru a simţi mai multă fericire. Încearcă să-ţi îmbrăţişezi partenerul chiar după ce vă treziţi. Cu siguranţă veţi începe ziua cu zâmbetul pe buze. Îmbrăţişările fac prieteniile mult mai puternice aşa că nu te sfii să le împarţi atunci când te vezi cu prietenii sau cu rudele tale.

Încearcă să ai o atitudine plină de recunoştinţă. Fie că notezi zilnic lucrurile pentru care eşti recunoscătoare, fie că îi scrii un bileţel celei mai bune prietene spunându-i că o apreciezi, e  bine să le araţi celor din jur că sunt importanţi pentru tine. În plus, te vei simţi mult mai bine şi vei avea parte la rândul tău de o atitudine pozitivă din partea lor.

Încearcă să ai în fiecare zi câteva ore în care eşti ruptă total de tehnologie. Asta înseamnă să nu îţi mai verifici mailul şi telefonul la fiecare cinci minute şi te vei putea relaxa cu adevărat.

E important să nu fii prea aspră cu tine. Fă-ţi un compliment sau felicită-te că ai făcut o treabă excelentă la job. Te vei simţi mult mai bine şi vei avea o atitudine pozitivă.

Dacă nu eşti o mare fană a exerciţiilor fizice, încearcă un curs de zumba sau de dans, orice te-ar putea face să te simţi mai bine şi să te energizezi.

Toată lumea se plânge de lipsa timpului. Aşa că cel mai bine e să-ţi laşi zilnic o perioadă de cel puţin o jumătate de oră în care să nu ai nimic planificat. Aşa vei fi mult mai puţin stresată şi te vei putea bucura de un timp dedicat ţie exclusiv.

Alege-ţi o serie de cântece cu mesaj pozitiv pe care să le asculţi în drumul spre job şi cu siguranţă vei începe ziua mult mai fericită.

Acestea sunt doar câteva lucruri mărunte pe care le poţi face zilnic pentru a avea parte de mici bucurii. În acest fel îţi vei schimba stilul de viaţă şi vei avea o atitudine mult mai pozitivă tot timpul.

foto

Picture of Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *