Search
Generic filters
Exact matches only

Remedii naturale pentru psoriazis

psoriazis

Psoriazisul este o afecţiune cronică a pielii care afectează milioane de oameni din întreagă lume. Ea se manifestă la suprafaţa pielii, poate fi văzută cu ochiul liber sub formă de pete roşii, piele foarte uscată, piele sub formă de solzi etc! Acestea pot prezenta mâncărimi şi pot deveni chiar zone foate dureroase! Pentru că este o afecţiune cronică, psoriazisul nu dispare nicioadata însă există perioade în care simptomele se pot diminua sau agrava. Astăzi, dorim să vă împărtăşim 5 remedii naturale pentru psoriazis, care pot scuti mâncărimea şi îmbunătăţesc starea pielii:

Uleiul de pește

Fiindcă inflamația este unul din simptomele acestei boli trebuie să consumați alimentele anti-inflamatorii, iar un astfel de aliment foarte recomandat celor ce suferă de psoziazis este peştele bogat în acizi graşi şi omega-3 precum somon, ton şi sardine. Puteţi lua, de asemenea, suplimente din ulei de pește, care va ajută sistemul imunitar global, deoarece psoriazisul este o boală autoimună.

Cartilagiu de rechin

Există studii care sugerează că amestecul de proteine şi carbohidraţi găsite în cartilajul de rechin ar putea fi un remediu eficient pentru psoriazis, acesta alină unele simptome, cum ar fi mâncărimea şi pielea foarte uscată, solzoasă. Atenţie, cartilajul de rechin nu se recomandă dacă aveţi diabet zaharat, iar dacă aveţi alte afecţiuni e bine să discutaţi cu medicul dermatolog înainte de a le consuma!

Săruri de la Marea Moartă

Beneficiile sărurilor de la Marea Moartă sunt bine cunoscute. Acestea sunt utilizate în special pentru boli ale pielii cum ar fi psoriazisul şi dermatita seboreică şi au fost folosite de secole. Sărurile de la Marea Moartă pot ajuta la atenuarea arderilor şi mâncărimilor de la nivelul pielii. Tratamentul include ¼ ceaşcă de săruri de la Marea Moartă adăugate în apa de baie şi stat în ea timp de 15 minute

Ulei de arbore de ceai

Când vine vorba de remedii naturale pentru psoriazis, uleiul de arbore de ceai este foarte recomandat fiind renumit pentru beneficiile sale de vindecare mai ales în afecţiunile pielii, cum ar fi psoriazisul . Uleiul se extrage din frunzele arborelui de ceai, care creşte în Australia. Atunci când este aplicat pe piele, sunt eliminate celulele moarte ale pielii, calmează pielea şi hidratează foarte bine! Totuşi înainte de al folosi asiguraţi-vă că nu sunteţi la acest ulei. De asemenea, căutaţi varianta naturală, fără adaosuri de compuşi chimici care vă poate dăuna pielii în loc să vă ajute!

Această a fost lista noastră de remedii naturale pentru psoriazis. Ştiţi și alte tratamente naturale pentru această boală de piele pe care le puteţi împărtăşi cu cititorii noştri?

Puteţi posta un comentariu în secţiunea de mai jos.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

  1. Eu am psoriazis de cativa ani buni si am tot folosit tot felul de produse recomandate de medici. Acum vreo 2 luni am gasit o crema foarte buna de la pure potions si de atunci o folosesc doar pe asta. E buna pentru tot felul de probleme ale pielii. Am luat -o de pe site-ul Longeviv dar cred ca se gaseste si in farmacie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *