Search
Generic filters
Exact matches only

Șapte avantaje ale muncii în echipă

munca-in-echipa

Munca în echipă nu este punctul forte al tuturor, cu toate că există multiple beneficii ale unei activități făcută de mai multe persoane. Dacă este făcută ca la carte, munca în echipă dă rezultate excelente.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că munca în echipă nu înseamnă delegarea sarcinilor pe umerii unuia sau a doi membri, iar restul să tragă foloasele și laudele. Dacă se lucrează în acest mod, vor apărea nemulțumiri și conflicte. Pentru rezultate cât mai bune, trebuie stabilite clar, de la început, sarcinile fiecăruia, în funcție de ceea ce știe să facă mai bine. Apoi, pe tot timpul proiectului desfășurat în echipă trebuie ca membrii să comunice foarte bine, eventualele nemulțumiri fiind rezolvate prin comunicare.

Iată de ce nu ar trebui să ne sperie munca în echipă și să o punem în practică ori de câte ori ni se oferă prilejul:

1.Sarcina/proiectul va fi dus la bun sfârșit mult mai repede decât dacă este făcut de unul singur.

2.Rezultatul final poate să fie unul mult mai bun decât al unui proiect dezvoltat individual pentru că mai mulți ochi și mai multe păreri înseamnă diversificare și extragerea celei mai bune idei până la urmă.

3.Cei care sunt începători vor avea șansa să acumuleze cunoștințe noi de la membrii experimentați. Întotdeauna echipa va fi formată din angajați cu diferite grade de vechime și experiență la locul de muncă/domeniul respectiv.

4.Veți avea ocazia să „furați” din experiența de lider a șefului echipei. Este lesne de înțeles că o echipă nu va funcționa bine fără un lider.

5.Veți învăța ce înseamnă să ajutați și să fiți ajutați. Mereu, într-un proiect/sarcină în care sunt implicate mai multe persoane, fiecare are nevoie de ajutorul celuilalt. Fără comunicare și ajutor, rezultatul muncii în echipă va fi un eșec.

6.Munca în echipă dezvoltă competitivitatea. Deși este vorba despre un scop comun, niciunul dintre membri nu va dori să fie mai prejos decât ceilalți, așa că va face tot posibilul să se descurce cât mai bine cu sarcinile pe care le-a primit.

7.Aveți șansa să fiți promovat. Un proiect reușit va ajunge la urechile șefului, iar dacă v-ați făcut remarcat cu o contribuție/idee mai deosebită cu siguranță veți fi remarcat de șef.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

  1. este corect dupa voi sa <>munca din experienta altora la o salarizare aproape indentica si fara multe investitii

    eu sunt angajat cu teste la sange si urmatorii vin ca sa invete meserie….asta-i capitalismul mult visat………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *