Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
carieră de succes
carieră de succes

Șapte idei ca să îți găsești drumul spre o carieră de succes

Mulți tineri care termină facultatea se văd puși în fața unei situații dificile și provocatoare: găsirea unui loc de muncă și crearea unei cariere. În aceeași situație se află și cei cu vechime în muncă. Din cauza unui motiv sau altul trebuie să își schimbe jobul și să se orienteze spre alt domeniu în care să facă carieră.

Să îți găsești calea potrivită pentru o carieră de succes este dificil, de aceea câteva “trucuri” care să vă facă misiunea mai ușoară sunt binevenite:

Aplică la cât mai multe job-uri

Aplică la joburi din cât mai multe domenii, chiar dacă nu au legătură cu profilul facultății pe care ai absolvit-o sau cu experiența ta în muncă. Trebuie să fii conștient de faptul că drumul profesional al tuturor este sinuos și mereu pot să apară schimbări. Prin acceptarea unui job din alt domeniu sunt șanse să descoperi că ești mai bun în alt domeniu decât cel în care ai experiență sau pentru care te-ai pregătit la facultate.

Fă cu plăcere ceea ce faci

Dacă ai găsit acel job la care te duci cu plăcere dimineața și unde cele opt ore nu ți se par un chin atunci înseamnă că ai dat lovitura. Este jobul în care poți să faci carieră.

Dacă răspunsul tău la următoarele două întrebări este afirmativ, atunci ești pe drumul bun: Sunt mulțumit de cei “x” ani petrecuți la locul de muncă? Este ceea ce am căutat?

Unii sunt făcuți să fie arhitecți, alții medici, alții pictori. Simți că ceea ce faci acum este jobul pentru care ai fost născut? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci poți să faci carieră în acel domeniu.

Setează-ți obiective 

Dacă îți dorești să devii un om de succes trebuie să muncești mult și serios în domeniul pe care ți l-ai ales și simți că ți se potrivește. Stabilește-ți o țintă clară: muncesc mult pentru că vreau să ajung manager, de exemplu. Dacă ai un scop stabilit și tragi din greu vei obține ceea ce îți dorești.

Găsește-ți un mentor, un om de la care ai ce să înveți. Inspiră-te din experiența lui profesională, cere-i sfaturi.

Fă o mișcare radicală, dacă simți că este momentul potrivit. Dacă ai un job care nu ți se potrivește, renunță pur și simplu și caută acel loc de muncă pentru care ai fost făcut.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *