logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Șapte modalități prin care îți poți îmbunătăți creierul

femeie-care-citeste

Creierul nostru este un mușchi care, la nivel ideal, ar trebui să fie exercitat și activat zilnic. Evident, acestă exercitare este relativ diferită față de lucrurile cu care suntem obișnuiți. În cazul în care ești curios în ce mod și cum ne pot ajuta aceste exerciții, rămâi cu noi și vei afla.

  1. Fă exerciții în mod regulat

Încă o dată, s-a dovedit faptul că orice exercițiu la nivelul creierului contribuie la creșterea funcției cerebrale și, de asemenea, la sporirea neurogenezei. De fiecare dată când facem exerciții, creăm celule cerebrale noi. Așadar, este recomandat să îți formezi o rutină de exerciții și pentru creier.

  1. Răsfață-ți curiozitatea

Este necesar să nu iei totul așa cum ți se oferă, ci să consideri că fiecare lucru pe care îl vezi, în fiecare zi, poate fi îmbunătățit. Prin intermediul acestui aspect, creierul tău va fi inovator.

  1. Încearcă lucruri noi

Creierul nostru este stimulat atunci când are de-a face cu lucruri noi. Cu toate că poate fi extrem de ușor să ne blocăm în drumul spre obținerea anumitor obiective, noile experiențe creează noi căi neuronale în creier, utile pentru a ne crește inteligența. Acest lucru ar putea consta într-un nou traseu, o rețetă nouă sau orice alt lucru care constă într-o inovație.

  1. Menține o dietă corectă

Dieta noastră are un impact masiv asupra modului de funcționare a creierului. Dat fiind faptul că acesta consumă mai mult de 20% din totalul de oxigen și substanțe nutritive pe care le consumăm, asigurarea necesarului de hrană contribuie la eficientizarea funcțiilor acestuia. Astfel, o dietă corectă se bazează pe fructe, legume proaspete și Omega 3, element care se găsește în anumite tipuri de pește.

  1. Pornește muzica

Atât redarea, cât și procesul de ascultare a muzicii îți vor îmbunătăți potențialul de învățare. Pentru a-ți reîntineri creierul, este recomandat să înveți să cânți la un anumit instrument, întrucât vei obține capacitatea de a gândi mai rapid și mai precis.

  1. Perioada necesară de somn

Somnul are un rol extrem de important în detoxifierea creierului nostru. Atunci când dormim, corpul folosește timpul pentru a regenera celulele și elimina toxinele colectate pe parcursul întregii zile. Din acest motiv, se recomandă să dormim înainte de miezul nopții, cu scopul de a obține efecte pozitive la orele cele mai benefice ale somnului.

  1. Gândirea pozitivă

Neuronii din creierul nostru se diminuează datorită stresului și anxietății, însă acest lucru are și un efect secundar – stoparea formării unora noi. Cercetările au demonstrat că o perspectivă pozitivă cu privire la viitor accelerează crearea de noi celule și astfel, capacitatea noastră neuronală este capabilă să fie îmbunătățită.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.