Search
Generic filters
Exact matches only

Semne şi simptome ale diabetului

Sete şi urinare frecventă

Este unul dintre principalele simptome ale diabetului. Ele se datorează creşterii nivelului glucozei în sânge. În momentul în care nivelul glucozei este mult prea mare, se produce o urinare frecventă, prin care se elimină excesul de glucoză, iar organismul devine deshidratat.

Foame frecventă

Ca glucoza să fie absorbită în celule, corpul are nevoie de insulină. În cazul diabetului, nivelul de insulină scade, astfel organismul nu mai poate sa producă cantitatea necesară de glucoză, iar nivelul de energie scade. Acest fapt determină o foame frecventă.

Amorţeli ale mâinilor

Starea de amorţeală a mâinilor, este cunoscută sub numele de neuropatie diabetică. Aceasta constă într-o deteriorare a nervilor. Neuropatia diabetică se datorează nivelului ridicat de glucoză în sânge. Când nivelul de glucoză este ridicat, acesta se interferează cu semnalele transmise de nervi şi se produce o stare de amorţeală.

Văzul neclar

Este un alt simptom al nivelului crescut de glucoză în organism. Nivelul ridicat al zahărului din sânge, aboarbe lichidul din ţesuturi, iar acesta afectează calitatea văzului.

Răni care se vindecă foarte greu

O cantitate mare de glucoză în sânge, inhibă procesul de funcţionare al sistemului imunitar. Astfel, vindecarea rănilor se produce foarte greu.

Infecţiile frecvente

Ca în cazul rănilor care se vindecă foarte greu, infecţiile frecvente sunt cauzate de nivelul crescut de glucoză. Astfel, sistemul imunitar devine mult mai slăbit şi în timp poate deveni imun la infecţii. Dacă aveţi infecţii frecvente şi le trataţi foarte greu, s-ar putea să suferiţi de diabet.

Piele uscată sau cu senzaţie de mâncărime

Corpul nostru este format din aproape 80% apă. Datorită urinării frecvente şi a stării de sete, corpul nostru este foarte deshidratat. Pielea uscată sau cu senzaţii de mâncărime, poate fi un simptom al diabetului. Diabetul zaharat elimină apa din ţesuturi, iar acesta provoacă deshidratarea pielii, uneori însoţită de senzaţii de mâncărime.

Sfatul nostru este ca dacă observaţi unul dintre aceste semne sau simptome, să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Cu cât este diagnosticat mai devreme, cu atât sănătatea voastră nu va fi pusă în pericol. Nu uitaţi. Diabetul este o afecţiune gravă, dar cu o monitorizare atentă şi un tratament corespunzător,veţi avea o viaţă sănătoasă.

foto

 Sursa 

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *