Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 alimente pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider

Lumea culinară s-a schimbat extrem de mult, în bine, odată cu invenția frigiderelor. Aceste electrocasnice oferă posibilitatea de a stoca legume, fructe și alte alimente pentru o perioadă mai lungă de timp, fără a ne îngrijora de stricarea mâncării. Totuși, din dorința de a fi precauți, oamenii au început să stocheze majoritatea alimentelor în frigider. Există însă, câteva alimente care nu au nevoie să fie stocate la rece. Iată care sunt acestea.

Ouă

oua_32289305

Sursa foto:  Photomailbox

Majoritatea românilor își păstrează ouăle în frigider, în timp ce în vestul Europei, chiar și în magazine, ouăle sunt păstrate la temperatura camerei, fără ca acestea să se strice. Temperaturile scăzute nu afectează un ou proaspăt, așa că nu e imperativ să ții ouăle la rece. BA mai mult, dacă păstrezi ouăle la temperatura camerei, îți va fi mai ușor să îl cureți de coajă, dacă l-ai fiert. Pe de altă parte, dacă ai apucat să refrigerezi ouăle, nu le scoate din frigider înainte să le consumi. Schimbările bruște de temperatură pot altera oul.

Cartofi

cartofi_33186647

Sursa foto: Emil Zhelyazkov

Cartofii au nevoie de un loc întunecat și rece pentru a fi păstrat. Te-ai gândi că frigiderul e locul perfect, nu-i așa? Însă nu e chiar așa. De fapt, frigiderul este un loc prea rece pentru cartofi. Cel mai bine e să îi păstrezi într-o pungă de hârtie, într-un loc ferit de lumină. Dacă ai o pivniță, acela e locul perfect pentru ei.

Roșii

rosii_37955931

Sursa foto:  Raramirez

Multă lume are tendința de a păstra roșiile în frigider, însă temperaturile reci nu sunt cele mai potrivite pentru aceste fructe. Odată ajunse la temperaturi scăzute, roșiile își pierd textura, devenind moi și exagerat de zemoase. Cel mai bine e să păstrezi roșiile pe masă sau în coșul cu fructe.

Mere, pere și gutui

mere-si-pere_61373582

Sursa foto: Ljiljana Markovic

Din fericire, merele și gutuile, dar și perele, rezistă timp de câteva săptămâni la temperatura camerei, făcând ca refrigerarea acestora să fie inutilă. Mai mult, dacă sunt păstrate la rece, acestea își pot pierde din textura crocantă.

Nectarine, prune, cireșe

prune-si-cirese_25731806

Sursa foto: Bert Folsom

Orice fruct cu un singur sâmbure pietros în mijloc trebuie păstrat în coșul cu fructe. Dacă aceste fructe sunt ținute la rece, acestea au tendința să capete pete maronii pe suprafața lor. Mai mult, aceste fructe, odată coapte, nu au viață prelungită la raft, așa că încearcă să le mănânci cât de repede poți.

Pâine

paine_6894025

Sursa foto: Mcfields

Unii oameni au obiceiul de a păstra pâinea în frigider, pentru ca aceasta să nu devină uscată și stătută. De fapt, pâinea se usucă mai repede în frigider, pentru că este lipsită de hidratarea de care are nevoie. Dacă vrei să îți păstrezi pâinea proaspătă cât mai mult, păstreaz-o într-un dulap întunecat și aerisit.

Unt

unt_37388550

Sursa foto: Photomailbox

Preconcepția despre unt este că, fiind un produs lactat, trebuie păstrat la rece. Însă de câte ori nu te-ai chinuit să ungi untul întărit pe pâine, dimineața? Poți folosi diverse trucuri pentru a-l întinde pe pâine rece sau poți să-l lași afară fără nicio problemă. Asta dacă temperatura de afară nu este extrem de caldă, bineînțeles.

Miere

miere_58400980

Sursa foto: Marazem

Mierea conține zahăr natural și, atunci când intră în contact cu temperaturi scăzute, se solidifică, sau, mai exact, se zaharisește. Ca să te bucuri de consistența naturală a mierii, păstreaz-o într-un loc ferit de lumina directă a soarelui, însă la temperatura camerei.

Fructe tropicale

fructe-tropicale_26605435

Sursa foto: Anatoli Styf

Dacă un fruct crește în zona tropicală, șansele ca acesta să aibă nevoie de refrigerare sunt extrem de mici. Nu e nevoie să păstrezi în frigider fructe precum avocado, banane, ananas, mango sau papaya. Cel mai bine este să le păstrezi în coșul cu fructe, până când acestea sunt coapte și gata să fie mâncate.

Sosuri și condimente

sosuri_36158022

Sursa foto: Vitalii Netiaga

Sosurile condimentare precum muștarul sau ketchupul au trecut pe ambalaj faptul că trebuie să le păstrezi la rece după ce le deschizi. În realitate însă, depinde de cât de repede le consumi. Dacă consumi aceste condimente repede, nu e nevoie să le păstrezi la rece, dar nici nu strică dacă faci asta. Asta pentru că ele conțin proprietăți antibacteriene și nu se vor strica repede. Pe de altă parte, atunci când îți ia mai mult de o lună să consumi un borcan sau un tub de muștar, e mai bine să îl păstrezi la rece, pentru că, deși are proprietățile antibacteriene, asta nu înseamnă că nu este atacat de bacterii, ci că procesul este mai lent.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *