Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 idei de biscuiți pentru micul dejun cu 2 ingrediente fiecare

Mi se întâmplă câteodată, ca seara, să-mi amintesc că nu am pregătit nimic pentru micul dejun. Fie am rămas fără iaurt grecesc pentru smoothie, fie fără lapte pentru cereale, fie fără ouă pentru orice altceva. În momentele acestea îmi doresc doar să pot crea ceva rapid și simplu, fără să fie nevoie să dau o fugă la magazin pentru a cumpăra ingredientele lipsă. Așa că am experimentat cu câteva rețete de biscuiți pe care să-i mănânc alături de doza mea zilnică de cafea, și care să nu necesite mai mult de 2 ingrediente. Iată ce-am găsit! Ține minte că poți adăuga bucăți de ciocolată, stafide sau nuci pentru o textură mai interesantă în oricare dintre biscuiți.

Biscuiți cu cocos

biscuiti-cu-cocos-si-banane_49113841

Sursa foto: © Rj Grant

Fă piure o banană coaptă, apoi amestec-o cu fulgi de cocos, sau cu cocos proaspăt ras (poți face asta și pulsat, la robotul de bucătărie). Preîncălzește cuptorul și pregătește tava cu hârtie de copt. Pune amestecul de banană cu cocos în tavă, în formă de discuri, ca și biscuiții. Dă totul la cuptor pentru aproximativ 25 minute, sau până capătă o culoare roșiatică. Lasă-i să se răcească, iar dimineața te vei bucura de biscuiți crocanți la exterior, dar moi și delicios de aromați în interior.

Biscuiți cu banane

biscuiti-cu-ovaz-si-banane_69217774

Sursa foto: © Kolessl

Începe tot prin a face piure două banane coapte. Apoi amestecă totul cu fulgi de ovăz (aproximativ 90 g). Formează discuri sau biluțe, după preferințe și pune-le într-o tavă unsă bine cu unt sau tapetată cu hârtie cerată (ai grijă însă, e posibil ca și de asta să se lipească puțin). Dă totul la cuptor cam 15 minute și lasă-i să se răcească.

Biscuiți cu dovleac

biscuiti-cu-ovaz-si-dovleac_60857500

Sursa foto: © Nataliya Arzamasova

Asemeni biscuiților cu banane, de data aceasta vom amesteca fulgii de ovăz cu piure de dovleac. Ca să faci piureul de dovleac trebuie să cureți dovleacul și să îl fierbi, apoi să îl faci piure fie în blender, fie să îl pisezi. După ce ai amestecat cele două ingrediente, așează-le, sub formă de biscuiți, pe o tavă unsă bine cu unt, iar apoi dă totul la cuptor pentru 12-15 minute. Ține minte că poți oricând ajusta cantitățile celor două ingrediente după preferințele tale.

Biscuiți cu unt de arahide

biscuiti-cu-unt-de-arahide-si-ovaz_60593136

Sursa foto: © Annapustynnikova

Aceeași poveste se întâmplă și la biscuiții cu unt de arahide (sau orice alt unt de nuci, în special dacă e făcut în casă). Amestecă fulgii de ovăz cu untul de arahide, în proporții relativ egale, așează totul într-o tavă unsă cu unt, formând biluțe sau grămăjoare din amestec. Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute și te poți bucura de tot.

Biscuiți cu mere

biscuiti-cu-mere-si-ovaz_57997485

Sursa foto: © Nataliya Arzamasova

Ca să faci versiunea cu mere a acestor biscuiți, trebuie să cureți merele de coajă și cotor, apoi să le pui să fiarbă în apă pentru 10-15 minute. Stoarce apa de pe ele și pisează-le sau procesează-le în robotul de bucătărie. Vei obține un piure pe care poți să-l amesteci, dacă preferi, cu zahăr și scorțișoară. Odată ce ai piureul de mere, treaba se simplifică. Amestecă-l cu fulgii de ovăz și pune compoziția în tava unsă cu unt, sub formă de grămăjoare. Dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute și gata.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *