logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile consumului de cereale integrale

Specialiștii în nutriție recomandă consumul zilnic de cereale integrale. Dacă nu aveți o intoleranță la gluten, atunci cerealele integrale reprezintă cea mai bună alegere pentru dieta zilnică. Iată care sunt beneficiile consumului de cereale integrale:

  1. Cerealele integrale au un conținut ridicat de fibre

Adulții au nevoie de aproximativ 25-35 de grame de fibre zilnic, iar cerealele conțin 2 tipuri de fibre: solubile și insolubile. Pentru că procesul de digerare al fibrelor se produce mult mai lent, acestea oferă sațietate pentru o perioadă mai mare de timp. Nu toate cerealele integrale au un conținut ridicat de fibre, așadar alegeți cereale precum ovăzul sau orzul.

  1. Ajută la scăderea colesterolului

Cerealele integrale ajută organismul să prevină absorbția colesterolului „rău”. Mai mult, ele scad nivelul trigliceridelor, care au o contribuție majoră în cauzarea bolilor de inimă. Un studiu a constatat că femeile care au mâncat 2-3 porții de cereale integrale în fiecare zi, au fost cu 30% mai puțin predispuse de a avea un atac de cord sau boli de inimă, comparativ cu femeile care au mâncat doar o porție pe săptămână. Cerealele integrale precum grâul integral, ovăzul, orezul brun, orzul, porumbul, quinoa, secara, hrișca sau meiul au numeroase beneficii pentru sănătatea inimii.

  1. Scad tensiunea arterială

Cerealele integrale ajută la scăderea tensiunii arteriale. Un studiu a constat că bărbații care au consumat cereale integrale la micul dejun, în fiecare săptămână, au înregistrat un risc de hiepertensiune arterială cu 19% mai mic. Consumul de cereale integrale scade substanțial nivelul colesterolului din sânge și al insulinei.

  1. Mențin greutatea sub control

Persoanele care consumă cereale integrale au mai multe șanse de a-și păstra greutatea, comparativ cu persoanele care consumă cereale rafinate sau alte tipuri de alimente la micul dejun.

  1. Oferă sațietate

Cerealele integrale mențin greutatea sub control, ofeind senzația de sațietate pentru un timp mai îndelungat. Procesul de digestie al cerealelor integrale durează mai mult, astfel sațietatea va dura mai mult.

  1. Reglează nivelul zahărului din sânge

Unul dintre principalele beneficii ale consumului de cereale integrale este menținerea nivelului glicemiei, reducând riscul de producere a diabetului de tip 2. Cerealele integrale reprezintă o alegere inteligentă pentru persoanele predispuse la diabet.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.