Astăzi vă propunem o rețetă de biscuiți integrali, ideali pentru zilele de post și nu numai. Biscuiții pot fi consumați atât la masa de dimineață alături de un pahar de lapte, iaurt, ceai sau cafea, cât și în timpul zilei, oferindu-vă sațietatea de care aveți nevoie.
Ingrediente (pentru o tavă de biscuiți):
- 6 linguri făină integrală
- 4 linguri de tărâțe
- 4 linguri de fulgi de ovăz integrali
- 4 linguri de zahăr brun
- 1 lingură de semințe de susan
- 1 lingură de semințe de in
- 1 lingură de semințe de floarea soarelui
- câteva alune sau nuci
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 vârf de sare
- 2 linguri de fructe confiate
- 2 linguri de ciocolată neagră mărunțită
Mod de preparare:
Se mixează la blender alunele împreună cu zahărul brun și cu jumătate din cantitatea de fulgi de ovăz până au căpătat consistența unui mălai mai fin. Se pune compoziția într-un bol, se adaugă făina integrală, tărâțele, semințele, fulgii de ovăz, un vârf de sare și puțină apă caldă (cam 8-10 linguri) și se amestecă aluatul foarte bine, până devine compact. La final, se adaugă uleiul de măsline și se amestecă din nou până se încorporează. Se împarte aluatul în 2 bucăți aproximativ egale și se amestecă fiecare în parte cu câte un ingredient final, cu fructele confiate și cu ciocolata mărunțită și se fac 2 bile de aluat.
Se presară un pic de făină integrală pe blatul de lucru și se întinde fiecare bucată de aluat cu un făcăleț. Aluatul este puțin lipicios așadar, se recomandă presărarea unei cantități mici de făină pe făcăleț.
Aluatul se poate decupa cu ajutorul unor forme pentru fursecuri sau cu ajutorul unui pahar și se pun biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor la 170 de grade Celsius pentru 10-12 minute. În nici un caz nu trebuie lăsați mai mult la cuptor fiindcă se vor întări foarte tare.
Vă dorim poftă bună!
Vă recomandăm și Waffe cu banane și nuci (de post)