Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce se întâmplă în creier dacă sari peste micul dejun?

De multe ori sărim peste cea mai importantă masă a zilei din grabă, din comoditate și din neștiință. Dacă și tu te numeri printre persoanele care sar peste micul dejun, ar trebui să regândești acest lucru după ce vei citi acest articol.

Un grup de cercetători de la MRC Clinical Science Center și Imperial College London au descoperit faptul că persoanele care nu mănâncă micul dejun suferă modificări la nivel cerebral și au tendința de a mânca nesănătos la următoarea masă. În cadrul acestui studiu au fost analizate creierele mai multor persoane ce obișnuiau să nu ia micul dejun, pentru a putea afla de ce aceștia se îngrașă.

„Atunci când nu mâncau micul dejun, voluntarii aveau tendința de a mânca cu 20% mai mult decât atunci când nu săreau peste masa de dimineața”, a declarat Tony Goldstone, coordonatorul studiului. În urma scanării creierului s-a observat că în zona cortexului orbito-frontal activitatea s-a modificat, ca răspuns la alimentele bogate în calorii.

„Credem ca acest lucru are legătură cu stimulii plăcerii și cu senzația de recompensare după o perioadă de înfometare. Cu cât îți place mâncarea pe care o consumi, cu atât mai activ devine cortexul orbito-frontal, cerând mai mult. În momentul în care voluntarii își închipuiau că mâncarea nu este gustoasă, activitatea din cortexul orbito-frontal scădea”, explică Goldstone.

Această descoperire poate constitui un punct de plecare în curele de slăbire: înlocuind senzația de plăcere cu un sentiment negativ pentru anumite alimente, se poate diminua activitatea cortexului orbito-frontal care stimulează organismul să mănânce alimente bogate în calorii, și în acest fel se reduce numărul de calorii consumate. În acest sens, este recomandat ca micul dejun să fie consumat în fiecare dimineață.

Consumul de alimente potrivite dimineața poate avea un efect și mai bun pentru copii, care devin mai alerți și este mai probabil să rețină informațiile care le sunt oferite în cadrul orelor de curs, datorită faptului că aceștia au dezvoltat o capacitate mai bună de concentrare, în ruma servirii micului dejun.

Voi ce spuneți? Veți mânca micul dejun de aici înainte mai conștiincios?

Dacă aveți nevoie de idei cu privire la ce să mâncați puteți să vă inspirați de aici.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *