Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Omletă țărănească la cuptor: soluția ideală pentru weekend

Când începi ziua de vineri, nu poți să nu te gândești la weekendul care urmează. Pentru că weekendul e momentul tău de relaxare, de savurat preparatele preferate și de încercat lucruri noi. Pentru aceste momente, îți propun o rețetă de mic dejun, care merită savurată. Vorbesc despre o omletă țărănească cu bacon, care îți va da startul weekendului, în cel mai delicios mod posibil.

Ingrediente:

4 ouă
50 g bacon
1 ceapă mică (aproximativ 50 g)
1 cartof mediu (aproximativ 200 g)
2 fire pătrunjel
1 fir mic tarhon (sau mărar)
1 lingură ulei
Sare, piper negru

Mod de prepare:

Înainte să te apuci efectiv de treabă, curăță-ți cartoful și taie-l în cubulețe mici (cu o grosime de cam un centimetru). Urmează același procedeu și cu ceapa, pe care însă, o vei tăia în felii subțiri, julienne (pe lungime, cu fiecare strat de ceapă separat). Nu în ultimul rând, taie în bucăți și baconul.

Într-o tigaie din fontă (care poate fi folosită și în cuptor), pune baconul la călit, la foc mic, până când grăsimea acestuia începe să curgă, iar carnea începe să prindă culoare. Totuși, nu îi permite să devină crocant. Când e gata, scoate-l pe un șervețel, ca să absoarbă restul de grăsime.

Peste grăsimea de la bacon, care a rămas în tigaie, adaugă lingura de ulei și lasă-le să se încingă la foc mic. Când acest lucru se întâmplă, adaugă ceapa și cartoful și lasă-le să se călească la foc mediu. Nu uita să amesteci din când în când în tigaie, pentru a te asigura că legumele se călesc uniform. Vei știi că acestea sunt gata când ceapa capătă un miros dulceag, iar cartoful este moale. După ce legumele sunt pregătite, poți adăuga peste acestea și baconul, dar și verdeața, pe care ai mărunțit-o în prealabil. Nu uita să condimentezi totul după gust, cu puțin piper negru și puțină sare.

Într-un bol, sparge ouăle și bate-le cu un tel sau o furculiță, adăugând și o lingură de apă și puțină sare și piper. Toarnă totul în tigaie și amestecă ușor, doar cât să se distribuie totul uniform. După primul minut, vei vedea cum marginile omletei încep să prindă contur. Așa vei știi că e momentul să transferi totul în cuptorul preîncălzit. În cuptor trebuie să stea în jur de 13 minute, până când ouăle sunt complet coagulate.

Această omletă este suficientă pentru o întreagă familie, așa că nu te sfii să o prepari pentru cei dragi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *