Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce trebuie să mănânci după Postul Paștelui

Postul Paștelui este aproape gata, iar din acest motiv, este necesar să vorbim despre alimentația pe care majoritatea dintre noi o avem în preajma sărbătorilor. Dacă ai ținut postul, există șanse mari să faci indigestie de la anumite alimente de origine animală, pe care le mănânci în ziua de Paști, spre exemplu. În cele ce urmează, vei descoperi câteva sfaturi pentru a evita disconfortul cauzat de revenirea la o alimentație „de dulce” .

Pregătește-ți organismul

Cu câteva zile înainte ca perioada de post să fie gata, este important să începi să îți pregătești organismul pentru momentul în care vei reveni la o alimentație care conține proteine animale. Pentru asta, este necesar să consumi apă, din belșug, pentru a te asigura că organismul tău este bine hidratat. Totodată, unii specialiști recomandă să faci puțin efort fizic (în cazul în care nu faci asta cu regularitate), pentru ca organismul tău să absoarbă mai bine proteinele de care are nevoie.

Disciplinează-ți poftele

După ce te-ai abținut o perioadă mai mare de timp de la alimentele tale preferate, pe motiv că acestea conțin ingrediente de proveniență animală, mai mult ca sigur vei pofti să mănânci cât mai mult din ele. Vei motiva excesul pe baza abținerii de la aceste alimente, pe care ai avut-o în ultimele săptămâni. Totuși, este important să încerci să faci tranziția spre acestea, ceva mai încet. Pe scurt, sistemul tău digestiv s-a obișnuit cu proteinele vegetale și acum le va descompune mai greu pe cele de proveniență animală. Din acest motiv, va fi nevoie să le reintroduci gradual în alimentație, începând cu cele mai ușoare, precum produsele lactate și carnea slabă (de pasăre sau vită) și alternându-le cu  pește, și ulterior restul alimentelor. Totodată, este important să încerci să nu consumi prea multă mâncare cu carne la masa de Paște, pentru că există șanse mari ca aceasta să îți provoace indigestie. Sfatul meu este să consumi câte puțin din aceste alimente, impunându-ți o limită.

Continuă să mănânci legume și fructe

Legumele și fructele nu sunt destinate doar perioadei postului. Este important să mănânci în continuare astfel de alimente, pentru că acestea îți aduc un aport important de nutrienți sub formă de antioxidanți, vitamine și minerale necesare bunei funcționări a organismului. Bineînțeles, după ce ai făcut tranziția de la alimentația de post la cea „de dulce”, vei putea să le combini cu diverse cărnuri, lactate sau ouă, în funcție de preferințele tale.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *