logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cei care sar peste micul dejun riscă să se îmbolnăvească de inimă

Persoanele care sar peste micul dejun riscă să se îmbolnăvească de inimă

Încă din 1960, studiul efectuat de Alameda County din California arată că micul dejun garantează o durată mai lungă de viață. Din acel moment oamenii au început să fie din ce în ce mai atenți la importanța micului dejun și să încerce să nu sară peste cea mai importantă masă a zilei. Cu toate acestea și azi există multe persoane care nu mănâncă la micul dejun și preferă să înceapă ziua sărind peste prima masă. Dar studiile demonstrează că această obișnuință este extrem de riscantă pentru sănătatea organismului nostru.

Cercetările arată că persoanele care sar frecvent peste micul dejun riscă să aibă boli de inimă care pot duce la deces. Dacă plecați dimineață de acasă fără să mâncați riscați să deveniți o persoană obeză. Depunerile mari de grăsime în jurul stomacului și un nivel ridicat de colesterol sunt factori majori care duc la apariția bolilor de inimă. Mai mult, crește nivelul insulinei din sânge, care este un semn de avertizare pentru instalarea diabetului.

Studiul efectuat arată că cele mai mari riscuri există în rândul adulților care au sărit frecvent peste micul dejun încă din perioada copilăriei și au făcut o obișnuință din acest lucru. Deși au existat mai multe studii anterioare care sugerau că micul dejun poate fi benefic pentru inimă, de această data s-au urmărit pericolele pe termen lung. Concluzia a fost că persoanele care sar frecvent peste micul dejun, mai ales cei care au acest obicei încă din vremea copilăriei sunt deja suspecți de a dezvolta boli de inimă. O explicație pentru acest lucru poate fi faptul că acești adulți sunt mai susceptibili de a mânca gustări constând în alimente dulci. De asemenea, aceste persoane care au un aport insuficient de fibre, vitamine și minerale nu fac suficient sport pentru că nu au energia corespunzătoare.

Cercetătorii de la Universitatea din Tasmania au urmărit peste 2184 de voluntari timp de peste 20 de ani și au concluzionat că acești oameni care sar peste micul dejun tind să nu mai aibă ore de masă fixe și sănătoase, lucru care influențează organismul să stocheze grăsime într-o manieră nesănătoasă și haotică.

A servi masa de dimineață este o schimbare de stil de viață, simplă care ne garantează o serie de avantaje și ne ține departe de afecțiunile nedorite.

Citește și despre gătitul în timpul liber

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Intr-adevar micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, asadar trebuie tratata ca atare si diversificat zilnic. Insa ce ar fi un mic dejun fara o cafea care sa te pregateasca pentru fiecare 24 ore ale zilei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *