A venit timpul să încheiem seria acestor articole în care am prezentat cele mai apreciate preparate românești peste hotare, așa cum au fost ele înșirate pe onejive.com. Totalul celor 28 de alimente a fost împărțit după cum urmează: 7 în primul articol, 11 în al doilea și 10 în acest ultim text.
Sperăm că veți trece prin toată lista și veți privi cu alți ochi aceste preparate tradiționale românești care reprezintă cu succes bucătăria noastră printre străini.
19. Dovleac copt
Dovleacul copt este într-adevăr unul dintre deserturile de care ne amintim mulți dintre noi cu drag, așa cum specifică însuși autorul textului original. Denumirea în engleză este „baked pumpkin”.
20. Ciorbă de burtă
Tradusă în engleză drept „tripe soup”, ciorba de burtă este prezentată drept unul dintre preparatele tradiționale românești. Cu toate acestea, nu sunt mulți românii care o preferă.
21. Papanași cu brânză de vaci și afine
Traducerea în engleză este: „cheese dumplings with blueberries”. Acest desert foarte popular în România este privit cu râvnă de peste hotare.
22. Drob de miel
Știm cu toții ce delicatesă reprezintă drobul de miel în România, când mesenii pofticioși se adună în jurul bucatelor de Paște. Termenul englezesc este „lamb meatloaf”.
23. Pârjoale moldovenești
Aceste „rissoles from Moldova” sunt cunoscute ca fiind un aliment foarte sățios și delicios, preparat în special în zona de nord-est a României. Poate fi întâlnit însă și în alte regiuni.
24. Mici
O traducere aproximativă în limba engleză este „grilled minced meat rolls”. Micii sunt foarte populari în România, dar aceștia nu sunt originari din țara noastră, în ciuda legendei conform căreia au fost inventați într-un han din București.
25. Zacuscă de vinete
Deși sunt multe varietăți de zacuscă în România, zacusca de vinete este cea mai populară. Termenul englezesc este ”eggplant preserve”.
26. Platoul țărănesc
Cunoscut în engleză drept „peasant’s platter”, platoul țărănesc este des întâlnit în mai multe zone din țară. El combină mai multe alimente diverse (cărnuri, brânzeturi, legume) pe același platou, în funcție de regiunea țării.
27. Turtă dulce
Nu știm exact cât de românească este turta dulce, dar fiind foarte populară în România, este ușor de confundat cu preparatele tradiționale. Termenul englezesc este „gingerbread”.
28. Clătitele cu gem
Clătitele noastre sunt cu siguranță diferite de cele din alte țări, iar mulți străini le consideră foarte delicioase. Termenul în engleză este „crepes with jam”.