Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce trebuie consumate proteinele dimineață

Importanța consumului de proteine la micul dejun

Fie că doriți să slăbiți sau să luați câteva kilograme în plus, este important să fiți atenți la consumul de proteine. Fiind un element esențial al regimului alimetar, proteinele ar trebui consumate zilnic. Într-un studiu realizat de Societatea Americană pentru Biologie Experimentală în Nutriție se arată că o cantitate suficientă de proteine consumată la micul dejun poate reduce foamea pe parcursul zilei și poate reduce cantitatea de calorii pe care le mâncați la masa de prânz.

Conducătorul studiului de la Hillshire Brands, Dr Kristin Harris a ținut să sublinieze faptul că în cantități optime, proteinele au o valoare esențială pentru organism. Ea spune că proteinele ar trebui să se situeze la un nivel superior al minții noastre, iar consumatorii ar trebui să fie mai bine informați cu privire la cantitatea de proteine de care au nevoie la fiecare masă pentru a maximiza beneficiile acestora pentru organism. Rețineți că printr-un consum adecvat de proteine puteți controla foamea.

Kristin Harris și colegii săi de la Hillshire Brands au cerut persoanelor care au participat la studiu să mănânce 6 meniuri diferite la micul dejun (inclusiv trei cârnați de curcan, ouă, cereale și lapte, clătite și suc, iar într-o dimineață nu au mâncat deloc la micul dejun). Fiecare participant la studiu a fost rugat să-și exprime nivelul de foame înainte de micul dejun și la intervale de 30 de minute, timp de 4 ore de la prima masă din zi. După patru ore, participanții au mâncat la prânz, paste în ce cantitate au dorit.

Deși fiecare masă a fost porționată în aceeași cantitate de calorii, grăsimi și fibre, toate conțineau cantități variate de proteine. Astfel, meniul cu cei trei cârnați de curcan avea 40 g de proteine, meniul pe bază de ou 23 g, cerealele cu lapte 8g, iar clătitele conțineau 3g de proteine.

În urma analizei rezultatelor s-a arătat că: persoanele din grupul care a mâncat micul dejun cu cea mai mare cantiate de proteine au fost mai sătule pe parcursul dimineții și au consumat mai puține calorii la prânz. În mod diferit, indivizii din grupul care a mâncat un mic dejun cu mai puține proteine, au raportat că le este foame și, în consecință, au consumat la prânz mai multe calorii.

Potrivit Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, proteinele sunt esențiale pentru organele, țesuturile și celulele corpului nostru. Pentru că proteina corporală scade în mod constant și este înlocuită, este important să mâncăm alimente care conțin multe proteine sănătoase (inclusiv carne, ouă, fasole, nuci și produse lactate). Cantitatea zilnică de proteine recomandată pentru femeile peste 19 ani este de 46 de grame, în timp ce bărbații ar trebui să consume minim 56 de grame de proteine pe zi.

Un alt articol interesant despre cei care sar peste micul dejun

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *