logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Dulciurile la micul dejun

Dulciurile sunt preferatele noastre și ale tuturor, de aceea ele se consumă în cantități foarte mari. Desigur că unele pot fi de bune, iar unele nocive pentru organismul nostru, deci va trebui să ne alegem cu grijă ce dulciuri consumăm la micul dejun. Dulciurile sunt preferatele copiilor, însă de foarte multe ori acestea sunt consumate și de către adulți. Medicii și nutriționiștii sunt de părere că dulciurile mai mult dăunează organismului decât să facă bine. Ceva dreptate au ei, însă viața nu ar fi atât de frumoasă dacă ar lipsi dulciurile, astfel că există și câteva beneficii ale dulciurilor atunci când sunt consumate la micul dejun.

Dulciurile la micul dejun înseamnă energie

În principiu, dimineața avem nevoie de cea mai multă energie. De regulă această energie de care avem nevoie o obținem cu ajutorul cafelei sau cu ajutorul energizantelor. Ar fi mult mai bine și mult mai sănătos dacă am înlocui energizantele cu o bucățică de ciocolată. Am dat drept exemplu ciocolata pentru că este cel mai cunoscut aliment dulce, însă se pot consuma și alte dulciuri. Ciocolată și în special dulciuirile ne oferă o energie suplimentară. De asemenea, cafeaua se poate îndulci cu ciocolată (chiar are gust bun).

Dulciuri în locul mâncării bogate în grăsime

Mâncarea grasă face mult mai mult rău organismului decât dulciurile. Astfel, cei care sunt obișnuiți să consume alimente bogate în grăsimi pot face o tranziție ușoară către o alimentație sănătoasă, desigur, cu ajutorul dulciurilor. Aici putem da exemplu pâinea cu miere și cu lapte servite la micul dejun. Tot la micul dejun se mai poate consuma și pâine cu cremă de ciocolată, prăjituri, halva sau orice este dulce și ne place.

Dulciurile și copiii

Da, este foarte adevărat că cei mici sunt înnebuniți după dulciuri. Din păcate, dacă sunt consumate în exces acestea le pot dauna celor mici, în special danturii, prin apariția cariilor. În acest caz părinții sunt sfătuiți să fie foarte atenți ce cantitate de dulciuri îi lasă pe cei mici să consume.

După cum am văzut, dulciurile sunt pe placul tuturor, însă trebuie să avem mare grijă să nu facem abuz, pentru că abuzurile nu duc la nimic bun și există riscul că acestea să dăuneze dacă sunt consumate în exces.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *