logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Idei de mic dejun pentru diminețile încărcate: Pâine toast cu avocado și ouă ochiuri (I)

Când vine vorba despre micul dejun opțiunile sunt nelimitate. Clătite, toast, pâine în ou, suncă, brânzeturi, ouă ochiuri, omletă, avocado, produse de patiserie, sandwich, smoothies și lista poate continua.

Dar ce mănânci la micul dejun atunci când te grăbești și nu ai prea mult timp la dispoziție să gătești? Și noi ne-am confruntat în unele dimineți cu această problemă și vă împărtășim și vouă câteva „soluții”.

Pâine toast cu avocado și ouă ochiuri

Rețeta este foarte simplă și foarte ușor de gătit. Ingredientele de care aveți nevoie, pentru o singură porție, sunt următoarele: un avocado, puțină zeamă de lămâie, sare, piper, ulei, două ouă și două felii de pâine toast.

Mai întâi, trebuie să înlăturați coaja și sâmburele de la avocado și apoi să puneți fructul într-un vas. Peste fruct turnați puțină zeamă de lămâie și mixați-le până obțineți o cremă mai consitentă (puteți zdrobi fructul fie cu furculița fie într-un blender în funcție de cât de fină doriți să fie pasta).

După ce ați terminat de preparat pasta puteți începe prepararea ouălor. În primul rând, trebuie să turnați puțin ulei într-o tigaie și să îl lăsați să se încălzească. După ce uleiul s-a încins puteți turna ouăle întregi, pentru a le prăji (în funcție de preferințele fiecăruia, ouăle pot fi gătite mai moi sau mai tari). De asemenea, pentru cei care mănâncă fără ulei, puteți prăji ouăle într-o tigaie specială care nu permite prinderea lor de vas sau le puteți fierbe în apă.

După ce ați prăjit ouăle scoateți-le din ulei pe o farfurie și pregătiți toastul. Veți avea nevoie de două felii de pâine toast pe care le veți pune la prăjit într-un prăjitor de pâine. După ce pâinea este prăjită, ungeți-o cu pasta de avocado și apoi puneți deasupra pastei ouăle ochiuri condimentate cu sare și piper, peste care puteți adăuga și ceva verdețuri (oregano, ceapă taiată mărunt, mentă, pătrunjel, mărar sau ce mai aveți prin casă).

Poftă bună!

Încearcă și Ouă florentine

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *