Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Diferența dintre ouăle Florentine și cele Benedict constă în adăugarea a câtorva frunze de spanac printre ingrediente. Așadar, dacă preferi ouăle Benedict, poți urma această rețetă pentru a le prepara și pe acestea. În plus, indiferent care variantă o preferi, preparatul este unul ideal pentru un mic dejun luxuriant. Le poți prepara când vrei să faci un gest romantic jumătății tale sau când vrei să impresionezi oaspeți.

Ingrediente (2 porții):

4 ouă
Câteva frunze de spanac
oţet
sare
unt
piper
2 chifle english muffin (dacă nu ai acces la chiflele englezești, poți folosi două chifle mici)

Sosul olandez (Hollandaise):

2 gălbenuşuri
1/2 lingură apă rece
1/2 lingură zeamă de lămâie
100 g unt
Sare și piper

Mod de preparare:

Începe prin a pune pe foc o cratiță cu apă (aproximativ 1,5 l). Când începe să fiarbă, amestecă apa cu o lingură sau două de oțet și puțină sare. Lasă totul să clocotească la foc mediu. Acum poți sparge ouăle, unul câte unul, în recipiente separate. Ai grijă ca gălbenușul oului să rămână întreg, altfel nu vei obține rezultatul dorit. Cu un tel, formează un mic vârtej în apa clocotindă, iar apoi toarnă cu grijă un ou în cratiță. Acum gălbenuşul ar trebui să se învelească singur în propriul albuş până arată ca o bilă de mozzarella. Dacă acest lucru nu se întâmplă, folosește-te de o spatulă pentru a ajuta albuşul să se lipească de gălbenuș. Lasă oul să fiarbă pentru aproximativ 2-3 minute, după care scoate-l şi pune-l într-un bol cu apă și gheață. Astfel, acesta va rămâne moale pe interior. Fă asta cu toate cele 4 ouă, fie individual, fie cu toate deodată. Totuși, dacă alegi să le pregătești pe toate la un loc, ai grijă să nu se lipească unul de celălalt.

Acum urmează să pregătești frunzele de spanac. Pune puțin unt la topit într-o tigaie și adaugă spanacul (pe care l-ai spălat bine în prealabil). Dă totul la foc mediu și amestecă cu o spatulă, până când acesta se reduce considerabil și se înmoaie. Vei obține un fel de pastă omogenă, doar că vei putea distinge frunzele.

Taie chiflele în două și prăjește-le ușor pe ambele părți (le poți pune și în toaster, dar ai grijă să nu le lași prea mult timp). Cât timp acestea sunt încă calde, unge-le cu puțin unt.

Sosul olandez:

Ca să faci sosul olandez (sau Hollandaise), pune 75 g de unt la topit, într-o tigaie. Separat, pune o cratiță cu apă la fiert iar peste cratiță pune un castron ce poate fi folosit la căldură. Asta pentru că va trebui să bați cele două gălbenușuri pe bain-marie, până când acestea se omogenizează. Apoi, adaugă apa, lămâia, sarea și piperul și amestecă totul cu telul încă 30 de secunde. Mai departe, va trebui să adaugi untul rămas și să amesteci totul încă 2 minute. Folosește-te de mișcări line, cu un tel, pentru a obţine un sos fin. Înlătură sosul de pe foc și continuă să amesteci, adăugând treptat şi untul topit, câte puţin.

În final, trebuie să asamblezi preparatul. Pentru a face asta, vei așeza puțin spanac pe chifla prăjită, apoi vei pune oul poșat, iar mai apoi, vei turna o porție generoasă de sos olandez peste. În cazul în care preferi ouăle Benedict, vei înlocui spanacul cu șuncă puțin prăjită. Alături de acest preparat poți pune câteva roșii cherry sau frunze de salată, pentru a orna.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *