Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
smoothie banane si chia
smoothie banane si chia

Începe dimineața cu un Smoothie Super C la micul dejun

Te-ai întrebat vreodată de ce atât de mulți oameni consumă smoothie-uri naturale și sănătoase în mod regulat? În căutarea noastră pentru un mic dejun perfect, produsele sănătoase au, mai nou, formă verde și sunt deseori ștampilate cu tot felul de sigilii de aprobare.

Smoothie-urile și sucurile de fructe au început să apară la fiecare colț. Dar, în timp ce un suc verde (și bio) reprezintă o metodă rapidă de a ne sătura organismul și de a înlocui o masă, există posibilitatea să îl realizăm singuri, acasă?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie ca mai întâi să cunoaștem întocmai ce bem și de ce vom avea nevoie – iar aici există o diferență între un suc și un smoothie. Cel de-al doilea folosește întregul fruct sau legumă, pe cât primul extrage și separă pulpa fructului de fibra sucului, în conformitate cu dieteticianul Angela Onsgard de la Miraval Resort & Spa din Tucson, Arizona. Smoothie-urile au două mari avantaje, respectiv:

  • Fibrele din fruct sau legumă ne mențin energici și ne asigură o stare de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, pe lângă faptul că poți amesteca ingredientele mai solide, pe care nu le poți utiliza neapărat la a realiza suc, cum sunt avocado sau untul de arahide.
  • Acest lucru înseamnă că un smoothie reprezintă o masă mult mai substanțială și hrănitoare, decât un simplu suc de fructe. Cu toate acestea, sucul necesită mai multe ingrediente pentru a se obține un pahar consistent, motiv pentru care într-un smoothie intră mai mulți nutrienți.

Ingrediente:

  • 1 pliculeț de ceai verde;
  • 80 ml de apă fierbinte (1/3 dintr-o cană);
  • 150 grame de tofu;
  • 125 grame de zmeură congelată (1 cană);
  • 90 grame de semințe de chia (1/4 dintr-o cană);
  • 80 ml suc proaspăt de portocale (1/3 dintr-o cană);
  • 1 banană mică, decojită și tăiată;
  • Frunze proaspete și mici de mentă, pentru servire.

Metodă de obținere:

Întregul proces este rapid, de îndată ce ai la îndemână totalitatea ingredientelor necesare. În acest sens, primul pas este să adaugi apa și plicul de ceai verde într-o cană mică. După 5 minute, retrage plicul și adaugă întreaga cantitate de ceai, tofu, zmeură, sucul de portocale și banana într-un blender. Asigură-te că totul este în regulă și mixează compoziția, până când obții smoothie-ul. La final, pentru servire, poți adăuga câteva frunze proaspete de mentă, care vor oferi atât sentimentul de proaspăt, cât și de un mic dejun ușor și sănătos.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *