Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Macaroane cu brânză la micul dejun

Macaroanele cu brânză reprezintă un fel de mâncare de origine englezească, ce conţine paste fierte şi brânză, mai ales Cheddar. În funcţie de preferinţe, se pot adăuga crutoane, carne şi legume.

Există păreri pro şi contra în ceea ce priveşte consumul de macaroane cu brânză la micul dejun. Argumentele se învârt în jurul ideii că acest fel de mâncare conţine mulţi carbohidraţi (din macaroane) şi prea multă grăsime (din brânză).

Argumente contra macaroanelor la micul dejun

Unele persoane sunt de părere că nu este tocmai indicat să începi ziua cu o cantitate atât de mare de carbohidraţi şi recomandă în schimb alimente mai sănătoase (fructe, legume, ouă, iaurt, cereale, pâine prăjită), care să conducă metabolismul în direcţia cea bună. În plus, conform acestor păreri, macaroanele cu brânză, deşi sunt delicioase, nu prea au valoare nutritională. Totuși, dacă doriți să mâncați macaroane cu brânză dimineața, alegeţi să le consumaţi cât mai devreme, penru a avea suficient timp să ardeţi toate caloriile și grăsimile ce se regăsesc în acest fel de mâncare.

Argumente pro macaroanelor la micul dejun

Totuşi, există şi păreri care susţin că este important să oferi organismului carbohidraţi la primele ore ale zile, pentru că acestea „ţin de foame”, sunt consistente şi oferă corpului energia şi puterea de care are nevoie pentru ziua solicitantă care urmează. Iar acesta este un lucru bun. Persoanele care depun mult efort fizic sunt îndreptăţite să consume dimineaţă macaroane cu brânză, pentru că prin activitatea fizică vor arde toate aceste calorii.

În plus, dacă credeți că brânza este prea grasă, atunci ar trebui să aveți în vedere că şi brânza de pe nişte ouă ochiuri sau dintr-un sandwich este la fel de grasă. Prin urmare, acest aliment nu ar trebui să fie exclus de la micul dejun. Da, este posibil să încetinească puţin digestia, însă dacă este consumată cu moderaţie, nu poate avea decât efecte benefice pentru organism.

Sigur că, există şi varianta de mijloc, conform căreia puteţi opta pentru paste integrale, amestecate cu brânză mai slabă în grăsimi. Indiferent de argumentele pro şi contra, macaroane cu brânză rămân un fel de mâncare foarte apreciat şi consumat de multe persoane din întreaga lume.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *