Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Austria

Micul dejun este o masă la care austriecii țin foarte mult, deoarece tradiția îi învață că masa de dimineață este cea mai importantă a zilei, un lucru cât se poate de adevărat și sănătos. De aceea, cel puțin în weekend-uri, austriecii țin foarte mult să servească micul dejun în familie așa cum se cuvine.

Micul dejun tradițional austriac cuprinde de regulă pâine proaspătă, unt, cafea, cereale, mezeluri (șuncă sau cârnați afumați numiți Speck sau Schinkenspeck), ouă fierte, prăjituri și alte produse de patiserie, gemuri și sucuri de fructe.

Turiștii care vizitează Austria sunt deja obișnuiți cu renumitul ”Mic-dejun Vienez”, care este servit cel mai des în restaurantele și cafenelele austriece. De regulă, acest tip de mic dejun este compus din dulcețuri, cafea, unt și suc de fructe.

La micul dejun austriac mai putem întâlni adeseori și salate de legume, făcute de regulă din roșii, varză, fasole, castraveți, porumb și alte verdețuri peste care se presară sare și se pune ulei de măslini și oțet. Uneori, această salată mai este completată cu bucăți de brânză sau cartofi fierți.

Surprinzător, ceaiul nu este o băutură  foarte des întâlnită la micul dejun austriac, cel puțin nu în casele localnicilor. În hoteluri însă, ceaiul este servit ca alternativă la cafea. Sucul de fructe este foarte popular, cu precădere în rândul copiilor.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *