Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Alaska

Rece și dur, statul american este încă un teritoriu care prezintă un interes major pentru mulți aventurieri. Viața sălbatică, peisajele care îți taie respirația, dar și oamenii primitori sunt atracții pentru orice turist care vrea să guste din sălbăticia ținutului.

Iar o dată ajunși în această zonă cu o climă nu foarte prietenoasă pentru cei obișnuiți cu soarele, turiștii trebuie să se adapteze și la preparatele din bucătăria tradițională. Cel mai adesea, la micul dejun se servesc ouă prăjite, alături de o friptură din carne de ren și de o clătită americană, care ține locul pâinii obișnuite.

Alimentația în Alaska depinde foarte mult și de zona în care te afli, dar mai ales de anotimp, pentru că timpul iernii, nu se găsesc ușor fructe sau chiar vânat. Fructele de pădure constituie un alt aliment foarte apreciat prin acele părți ale lumii. Se găsesc afine, merișoare, zmeură și alte fructe neîntâlnite la noi și care nu au termeni aferenți în limba română.

Din fructe se prepară gemuri și dulcețuri foarte des întâlnite la masa de dimineață, alături de o cană de ceai fierbinte. Carnea este foarte diversificată și ea, deoarece pe lângă reni, mai pot fi vânate animale precum elani, caribu sau urși. Carnea acestor animale este mai rar întâlnită în comerțul din restul lumii, dar este foarte obișnuită aici, mai ales pentru cei care trăiesc în afara orașelor mari din Alaska.

Pâinea tradițională se numește sourdough bread, un termen care a devenit atât de obișnuit, încât este folosit adeseori pentru a descrie o persoană care locuiește în Alaska.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *