logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în America

mic dejun american

Atunci când te gândești la un mic dejun clasic, cu siguranță incluzi ouă făcute ochiuri, clătite americane și bacon în imaginea care-ți vine în minte. Acesta este exemplul de mic dejun care s-a dispersat din Statele Unite ale Americii, în întreaga lume, prin intermediul filmelor de la Hollywood. Desigur, înainte să se întâmple asta micul dejun tradițional American a fost format prin îmbinarea influențelor din diversele culturi adunate acolo.

Cum a apărut micul dejun clasic american

Știai că micul dejun „tradițional” are mai puțin de 100 de ani de existență? Totul a pornit în anii 1920 de la nepotul lui Sigmund Freud, Edward Bernays. Acesta din urmă era considerat un geniu în marketing pentru că aplica teoriile unchiului său despre psihologie pentru a convinge oamenii să cumpere anumite produse. De fapt, așa s-a întâmplat și cu „bacon and eggs” cea mai celebră frază de mic dejun a americanilor. Bernays lucra pentru campania viitorului președinte de atunci, Coolidge, când a invitat mai mulți dimplomați și oameni politici la un mic dejun. A contactat apoi o companie care producea diverse alimente, pentru obținerea alimentelor pentru acea masă, iar acea companie, Beech-Nut Pachaging, dorea creșterea cererii pieței pentru bacon. Bernays a consultat un doctor ca să îl întrebe dacă un mic dejun mai sățios este mai sănătos pentru organism decât un mic dejun ușor (pe acea vreme, americanii consumau gris sau diverse terciuri la micul dejun). Doctorul i-a confirmat bănuiala, apoi a cerut părerea a încă 5000 de doctori din SUA în legătură cu acest subiect. Evident, toți au confirmat, iar Bernays a convins majoritatea americanilor să consume bacon și ouă la micul dejun,

Clătite, toast, bagel sau alte delicii

Desigur, nu toți americanii prefer un mic dejun sățios. Din acest motiv s-au popularizat și clătitele pufoase americane, bagel, pâine toast sau alte preparate dulci la micul dejun. La acestea se adaugă unt, sirop de arțar, gemuri, Nutella, zahăr pudră și fructe proaspete sau din compot.

Lista ingredientelor de la micul dejun e una extrem de amplă și include lapte, cereale, ouă, bacon, cârnați, pâine toast, vafe, produse de patiserie, covrigi, suc de portocale, brioșe și cafea.

Desigur, lista mai poate fi completată și cu alte alimente care se întâlnesc sporadic, dar cele de mai sus se numără printre cele mai cunoscute mâncăruri americane.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.