Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Croația

Croația, cunoscută sub numele oficial de Republica Croația, este localizată în nord-vestul Peninsulei Balcanice, pe țărmul Mării Adriatice. Această țară mai este denumită și ”un stat al bunăstării democratice, unitar și indivizibil”.

Bucătăria croată este cunoscută drept ”bucătăria regiunilor”, datorită faptului că în Croația există mai multe regiuni care au propriile tradiții și obiceiuri. Aceste zone sunt Istria, Dalmatia, Dubrovnik, Lika, Gorski Kotar, Zagorje, Međimurje, Podravina și Slavonija. Chiar dacă cele mai multe obiceiuri culinare diferă de la o regiune la alta, acestea au și lucruri în comun care le unifică.

Micul dejun nu este masa din zi pe care croații pun cel mai mare accent. Acesta este servit, bineînțeles, dar nimeni nu se concentreză foarte mult pe masa de dimineață și nu se depun eforturi pentru a face un mic-dejun consistent. Fie că mănânci în restaurante, în hoteluri sau în bucătăriile localnicilor, vei observa că micul dejun este de regulă constituit din pâine toast pe care se pune Nuttela, unt, dulceață sau miere, alături de o ceașcă de ceai. Deseori, acest mic-dejun este înlocuit de un simplu produs de patiserie cumpărat din multitudinea de magazine din orașele croate.

Unul dintre produsele de patiserie întâlnite în întreaga țară este Burek, un fel de gogoașă umplută cu diverse brânzeturi sau cărnuri. Poate fi savurat cu un iaurt și îți va ține de foame vreme îndelungată.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *