Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Filipine

Spre deosebire de alte țări, în Filipine există o tradiție conform căreia oamenii nu părăsesc casa fără să mănânce micul dejun, decât în caz de urgență. Un obicei pe care ar fi bine să îl adoptăm și unii dintre noi, cu scopul de a duce o viață mai sănătoasă.

Așa cum ne-am aștepta de o la țară exotică, fructele nu lipsesc de pe masa de dimineață. Din contră, sunt din belșug. Cele mai populare sunt fructele de mango. Pe lângă acestea, o masă tradițională filipineză mai conține mult orez, care, atunci când este preparat cu sare și cu usturoi se numește sinangag. Acesta este mai apoi combinat cu ouă, cărnuri și fasole, pentru un mic dejun delicios. În plus, mai există niște cârnăciori mici care poartă denumirea de longganisa.

Alte alimente tradiționale care pot fi întâlnite la masa de dimineață sunt mici bucăți de pâine numite pandesal, brânză albă (kesong puti), amestec de orez cu ciocolată (champorado) sau pește (daing na bangus).

Deseori, la micul dejun filipinezii servesc cafea. Mai multe sortimente de cafea provin din munții Batangas și sunt cunoscute pentru tăria lor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *