Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Gabon

Gabon este o țară africană situată în partea de vest a Africii Centrale, lângă Guineea Ecuatorială, Camerun, Republica Congo și Golful Guineei. Este un stat mic, cu denumirea oficială de Republica Gaboneză și cu circa 1.6 milioane de locuitori. Tradițiile și cultura țării au fost influențate de-a lungul timpului de statele învecinate și de popoarele colonizatoare.

Bucătăria autohtonă a Gabonului este cel mai mult influențată de către tradițiile franceze, iar preparatele francezilor se pot întâlni în număr mare în orașele mari din acest stat african. Alimentele întâlnite în Gabon diferă de la o zonă la alta. Spre exemplu, în mediul rural cel mai des folosite sunt legumele, printre care amintim orezul și cartofii. Cărnurile sunt destul de rar întâlnite, iar atunci când ele există  sunt de regulă pește, pui, sau carne de vânat (antilopă, mistreț și maimuță).

Bucătăria tradițională este bogată în sosuri, dintre care cel de ardei iute este cel mai des întâlnit. Un alt rol important în alimentație este jucat de fructe. Dintre acestea, cele mai populare sunt bananele, papaya, mango, ananasul, nucile de cocos, avocado și alunele.

La fel ca în oricare altă țară săracă de pe glob, micul dejun nu este foarte pretențios, mai ales că nu există multe alimente din care să se aleagă. Din acest motiv, cel mai des întâlnite sunt supele de legume, tocănițele și fructele proaspete.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *