Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Gambia

Gambia este un mic stat african, situat în vestul Continentului Negru. Țara are o lungime de circa 300 de kilometri de-a lungul fluviului cu același nume, pe teritoriul său locuind circa 1,3 milioane de oameni. Agricultura este activitatea principală pe care se bazează economia țării, dar și hrana localnicilor.

Bucătăria tradițională cuprinde următoarele ingrediente: pește, orez, alune, roșii, mazăre, cassava, varză, sare, piper, ceapă, chili și diverse ierburi. Scoicile sunt și ele foarte populare în acest stat african, fiind culese de femei din fluviul Gambia.

Indiferent de momentul zilei, cele mai populare preparate de casă în gospodăriile locuitorilor sunt bazate pe orez, condimentate cu o varietate mare de sosuri sau alte ingrediente.

Ca turist, ai mari șanse să întâlnești unul dintre următoarele preparate oriunde ai merge în Gambia: Domoda (sos din unt de arahide), Chere (un fel de terci asemănător cous-cous-ului) sau Yassa (pui prăjit în ceapă).

Masa de dimineață este adesea sărită de locuitorii din Gambia, majoritatea dintre ei mâncând prima masă a zilei în preajma prânzului, când la masă se adună de regulă toată familia. La micul dejun sunt însă întâlnite fructele proaspete autohtone, adesea savurate de copii.

Băuturile obișnuite europenilor nu sunt foarte populare în Gambia, astfel încât cel mai des aici se  servesc la masă sucul de fructe sau apa.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *