logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Georgia

Georgia este localizată în regiunea Munților Caucaz, în Eurasia, la granița dintre Europa de Est și Asia de Vest. Denumirea oficială a acestui stat este Republica Georgia, dar mai este cunoscut și sub numele de Gruzia.

Bucătăria tradițională din Georgia este specifică acestei țări, dar conține și câteva influențe din afară, cum ar fi cele din Orientul Mijlociu, din Asia de Vest sau din Europa. Specificul preparatelor autohtone este dat de către folosirea din belșug a ierburilor și condimentelor. Carnea este adesea folosită, dar locuitorii nu se zgârcesc nici când vine vorba de preparatele vegetariene.

Un alt lucru de luat în calcul dacă te gândești să vizitezi Georgia este și faptul că tradițiile alimentare diferă de la o regiune a țării la alta. Întâlnim așadar bucătării diferite, cu preparate diferite.

Dintre mâncărurile autohtone des întâlnite în Georgia amintim Khachapuri. Este un preparat pe care îl găsim în zona orașului Tbilisi și care constă practic în niște produse de patiserie delicioase umplute cu diverse feluri de brânzeturi sau orice altceva consideră bucătarul potrivit.

Cele mai delicioase Khachapuri sunt pregătite în casă, iar de regulă sunt gătite de seară și reîncălzite de dimineață, rămânând la fel de delicioase. Dacă te nimerești pe stradă însă, caută cele mai apropiate standuri cu mâncare și le vei găsi cu siguranță, la orice oră din zi.

Sucurile de fructe și cafeaua sunt cele mai populare băuturi la micul dejun georgian.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *