Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Ghana

Preparatul tradițional al acestei țări africane poartă denumirea de ”waakye”. Este un preparat destul de simplu, ușor de gătit la micul dejun și foarte popular, putând fi găsit nu doar în casele particulare, dar și la toate tarabele stradale din Ghana. ”Waakye” este gătit practic din orez fiert în fasole. Alături de el mai pot fi găsite și unele legume, precum și bucăți de carne.

În Ghana, locuitorii care prestează muncă fizică sunt cei care consumă cel mai des acest aliment de la tarabele stradale, de unde și numărul destul de mare al acestora. În orașele mai mari ale acestei țări sunt foarte populare și fructele, ceaiul, ciocolata caldă, cerealele și orezul fiert.

Alte preparate tradiționale des întâlnite sunt  ”kooko” (terci de porumb fermentat) și ”koose/akara” sau ”maasa” (compus din orez, banane și gogoși de porumb). Unul dintre cele mai importante alimente din Ghana rămâne însă pâinea. Alături de celelalte produse de patiserie, pâinea tradițională este cunoscută pentru calitatea sa, fiind gătită cu făină de grâu și uneori cu făină ”cassava”, care îi oferă o textură de calitate superioară.

În Ghana există 4 tipuri de pâine: paine cu ceai (asemănătoare cu baghetele de la noi), pâine cu zahăr (pâine dulce), pâine neagră (integrală) și pâine cu unt.

În ceea ce privește băuturile, sucul de fructe este foarte apreciat în Ghana, fiind consumat mai mult decât cafeaua în anumite regiuni.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!