Gibraltar este un teritoriu care aparține Marii Britanii, situat în partea de sud-vest a Europei, în sudul Spaniei. Gibraltar reprezintă singurul teritoriu britanic care face parte din Europa continentală. Pentru că este un teritoriu dependent de Marea Britanie, Gibraltar nu se poate numi un stat. Are însă anumite trăsături specifice, care îl diferențiază de teritoriul-mamă.
Bucătăria tradițională din Gibraltar este, așa cum te-ai aștepta, influențată în mare măsură de cea britanică, dar și de cea spaniolă. Mai mult decât atât, acest teritoriu a împrumutat diverse lucruri și de la celelalte popoare care au trecut pe aici în ultimele trei secole, dintre care amintim maltezii, genovezii sau portughezii. Acest mix de influențe gastronomice a dat Gibraltarului un specific culinar aparte.
Locuitorii autohtoni au un respect foarte mare față de tradiția culinară și față de obiceiul de a servi masa în familie. Din acest motiv, ei nu vor pierde nicio ocazie de a se reuni cu cei dragi în jurul preparatelor delicioase, iar acest lucru este vizibil chiar și la micul dejun.
Alimentele cele mai des întâlnite în bucătăriile autohtone sunt carnea de porc, de pui și miel, legumele, fructele, ouăle, condimente mediteraneene și diverse sosuri delicioase. Omletele cu legume și cartofii sunt preparate foarte des întâlnite la micul dejun. Iar cafeaua și sucurile de fructe nu lipsesc niciodată, mai ales dacă localnicii beneficiază de vizita turiștilor străini, pe care îi primesc cu o ospitalitate extrem de politicoasă și călduroasă.