Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Haiti

Haiti se află în America Centrală, fiind un stat insular vecin cu Republica Dominicană, țară cu care împarte insula Hispaniola. Această insulă a fost descoperită de Cristofor Columb în 1492, iar navigatorul a stabilit aici prima așezare din America. Haiti este una dintre principalele destinații turistice ale lumii, iar capitala Port-au-Prince este una dintre atracțiile majore ale insulei.

Bucătăria autohtonă a fost influențată de-a lungul vremurilor de popoarele care au trecut prin partea de vest a insulei Hispaniola, dintre care amintim francezii, africanii, tribul nativ Taino, spaniolii și alte nații din Orientul Mijlociu.

Preparatele din Haiti sunt asemănătoare celor din celelalte țări caraibiene, având totuși unele părți specifice. Ca turist te vei putea delecta cu delicioase arome picante și cu alte condimente care dau preparatelor tradiționale haitiene un gust deosebit.

Unul dintre preparatele autohtone des întâlnit la mesele localnicilor este Legim, un fel de tocăniță făcută din diverse legume, ceapă, usturoi, sos de roșii și carne de vită sau de crab, condimentată după gustul bucătarului.

Această tocăniță este adesea întâlnită și la masa de dimineață, deși micul dejun popular este cel constituit din mezeluri, brânzeturi, pește, produse de patiserie proaspete, cartofi sau omlete.

Cafeaua este o băutură foarte populară în Haiti la micul dejun, dar nimeni nu te oprește de la încercat diverse băuturi tradiționale, dintre care unele pot conține alcool. Potrivite doar pentru vacanță, desigur.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *