logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Letonia

Letonia este o țară nord-europeană ce face parte din statele baltice datorită faptului că Marea Baltică constituie granița sa de vest. Ceilalți vecini ai Letoniei sunt Estonia în nord, Lituania în sud și Rusia în Est.

Statul leton, așa cum îl cunoaștem astăzi, există încă din 1918, după anularea statutului său de provincie rusească. În vremea dominației ruse denumirea țării era de Livonia și teritoriul său cuprindea și partea de sud a Estoniei din prezent.

Bucătăria Letoniei este în mare parte constituită din produse de agricultură și carne, aceasta din urmă regăsindu-se în majoritatea preparatelor acestei țări. De asemenea, peștele este foarte des consumat, datorită proximității Letoniei de Marea Baltică.

Ingredientele cel mai frecvent utilizate în bucătăria tradițională sunt cartofii, orezul, varza, ceapa, ouăle și carnea de porc. Mâncarea autohtonă este de obicei grasă și fără prea multe condimente.

Micul dejun în Letonia este constituit în mare parte din pâine proaspătă, produse lactate, ceai cu dulceață sau marmeladă, ouă prăjite sau omletă și eventual mezeluri. Masa de dimineață este o masă rapidă, unde locuitorii Letoniei nu zăbovesc prea mult.

Pentru ei, principala masă a zilei este prânzul, motiv pentru care micul dejun este adesea sărit sau tratat cu superficialitate.

În ceea ce privește băuturile, la micul dejun se servește ceaiul, cafeaua, sucul de fructe sau laptele, în funcție de preferințele și vârsta fiecăruia.

Citește și despre micul dejun din Jamaica.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.