Generic filters

Liban este un stat din partea de sud-vest a Asiei. Are denumirea oficială de Republica Libaneză și se află pe malul estic al Mării Mediterane. Dintre vecinii săi menționăm Siria la est și nord și Israel la sud. Liban este una dintre țările destul de puțin cunoscute la nivel mondial, dar are o mulțime de lucruri interesante de oferit turiștilor.

Bucătăria tradițională libaneză abundă în grâne, fructe, legume, pește și alte fructe de mare. Nu vei întâlni prea des preparate din carne, dar atunci când aceasta este folosită în bucătărie, cel mai des provine de la păsările de curte, nu de la animale mai mari.

Dacă totuși preferi carnea, poți găsi în restaurante și hoteluri preparate din carnea de miel și de capră. Majoritatea mâncărurilor tradiționale sunt acompaniate de usturoi, ulei de măsline și suc de lămâie, acestea fiind aromele cel mai frecvent întâlnite în mâncarea libaneză.

Micul dejun în Liban este unul foarte variat, precum însăși societatea acestei țări. Masa de dimineață nu are un rol special în desfășurarea zilei pentru localnici, dar nu este nici ignorată. Astfel, iată câteva preparate tradiționale pe care cu siguranță le vei întâlni într-o eventuală excursie în Liban: labneh (este un iaurt gros de genul smântânei), manaish (un tip de pâine tradițională) sau fatte (pâine toast cu iaurt și alune).

Deoarece carnea nu este o obișnuință în Liban, ai mai multe șanse să te bucuri de ouă prăjite cu salată, acompaniate de diverse produse de panificație proaspete, delicioase, precum clătitele locale.

În ceea ce privește băutura, micul dejun este acompaniat cu o cafea sau cu suc de fructe proaspete.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *