Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Peru

În cazul în care imaginea nu este suficient de explicită, voi mai spune și eu: fructele de mare sunt la ordinea zilei în Peru. Așadar, dacă nu sunteți fan al acestor preparate, poate că nu ar fi o idee rea să vă împachetați ceva mâncare de acasă atunci când vizitați Peru-ul.

Micul dejun tradițional al peruanilor constă în ceviche, un preparat care are la bază fructele de mare, gătit din pește proaspăt marinat în sucuri citrice, precum lămâia, și condimentat puternic cu ardei iute. Un adevărat deliciu pentru pofticioșii cărora le lasă gura apă după carnea de pește.

Ceilalți însă, nu disperați. Poate că totuși nu este nevoie să vă aduceți mâncare de acasă dacă vă nimeriți în Peru. Localnicii sunt vestiți și pentru prepararea unor delicioase sandwichuri, care variază și ele în ingrediente. Iată despre ce este vorba.

El sandwich de chicharron – conține carne de porc bine prăjită, pâine franțuzească și cartofi pai, alături de diverse sosuri dulci sau iuți, după gust.

Las empanadas – poate fi preparat din carne de pui (sau orice altă carne), brânză, șuncă, roșii sau alte legume proaspete.

Alte alimente întâlnite mai sunt untul, marmelada și ouăle prăjite sau făcute omletă. Alături de mâncare, se mai servește ceai, cafea, sau sucuri din fructe locale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *