Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Vietnam

Tradiția vietnameză este foarte bogată în ceea ce privește alimentația. Există o diversitate foarte mare de alimente pe care vietnamezii le servesc nu doar la micul dejun, ci și pe parcursul întregii zile. Așadar, putem spune cu siguranță că plictiseala nu își găsește defel locul în bucătăriile vietnamezilor.

În ciuda diversității însă, există și un mic-dejun tradițional al acestui popor, mic-dejun care încă își mai găsește loc pe mesele celor mai mulți nativi din această țară. Masa de dimineață tradițională este constituită de obicei din bunătăți de carne puse într-un amestec de gris. Rezultă un fel de terci. Cel din poza de mai sus, de exemplu, este preparat folosind carne de porc.

Alături de carnea de porc, mai putem întâlni gogoși chinezești, fasole, intestine de porc umplute cu carne tocată, inimă de porc tăiată felii și un fel de budincă din sânge. Trebuie să recunoaștem, este o masă ceva mai interesantă decât banala pâine prăjită cu gem sau unt, nu-i așa?

Nu știu câți europeni ar avea curajul să guste din această masă, dar devreme ce reprezintă micul dejun tradițional al unei țări, nu are cum să facă rău. Așadar, dacă există printre voi turiști care au avut ocazia să guste din preparatele vietnameze, îi invit să își scrie impresiile în comentariile de mai jos. Din simplă curiozitate, nu altceva.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *