logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în pat – bun sau rău?

Tuturor ni se pare special când persoana iubită din viața noastră ne aduce micul dejun la pat, fie să ne răsfețe în începutul unei zile cu semnificație specială, fie că avem nevoie de îngrijire pentru a nu fi doborâți de o răceală zdravănă. Dar cât de bine e defapt să mâncăm în pat?

Așternuturi murdare

Da, e frumos când îți vezi jumătatea că vine cu o cană mare de cafea în mână în timp ce tu abia îți deschizi ochii. Oricât de frumos ar fi, nu e deloc plăcut să îți vezi așternuturile albe pătate de cafea sau cu miezi de mâncare împrăștiați peste tot, unde mai pui zonele lipicioase rămase de la mierea picurată pe așternut. Toate astea, dacă nu sunt curățate imediat (adică spălate cum trebuie, în mașina de spălat), pot atrage insecte și/sau alergeni care să te facă să suferi mai târziu.

Respirație de dimineață

Când te trezești, gura îți e mai uscată datorită producției scăzute de salivă din timpul somnului. Datorită producției scăzute de salivă, bacteriile din resturile alimentare au un mediu propice pentru a se înmulți, iar asta cauzează mirosul neplăcut de dimineața. Tot din acest motiv, gustul mâncării și băuturii nu este atât de intens înainte să te speli pe dinți.

Ajută digestia?

Există studii care susțin că mâncatul în pat ar ajuta digestia. În realitate însă, e necesar să stai în fund și cu spatele drept, chiar dacă mănânci în pat. Și dacă tot stai ca la masă, de ce să nu stai la masă? E mai eficient din toate punctele de vedere.

Dormi în resturi de mâncare

Dacă nu schimbi așternutul imediat după ce ai mâncat în el (și există șanse mari să nu faci asta), vei dormi peste resturi de mâncare în următoarea noapte. Chiar dacă tu nu le vezi, resturile de mâncare îți pot provoca zgârieturi pe piele și, cum am spus și mai sus, pot încuraja apariția acarienilor (alergeni care se acumulează în pat, pături, fețe de pernă și saltele).

Concluzia e că decât să stai să te gândești dacă e bine sau nu să mănânci în pat, mai bine scapi de obiceiul ăsta prost, te ridici și mănânci la masă, ca oricine altcineva.

Citește și Micul dejun: dulce vs. sărat

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *