logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Mic dejun: Dulce vs. Sărat

Cea mai importantă masă a zilei a împărțit dintotdeauna oamenii ce o savurează în două tabere: cei ce preferă micul dejun dulce și cei ce îl preferă sărat. Indiferent de preferințe, este bine de știut că micul dejun ajută la reglarea metabolismului și că dă un plus de energie pentru toată dimineața. Acesta de obicei conține alimente precum semințe sau cereale, fructe, legume, ouă sau carne.

Mic dejun dulce

În mod obișnuit, oamenii ce preferă un astfel de mic dejun optează pentru o brioșă, cereale cu lapte, fructe sau pancakes. Aceste alimente sunt bogate în carbohidrați, care îți aduc un aport mare de energie, însă aceasta nu este descompusă de corp pentru toată ziua. Mai mult, carbohidrații nu sunt principala sursă de energie a corpului, ci proteinele și fibrele. Dacă totuși vreți să vă satisfaceți pofta de dulce dimineața optați pentru alimente cât mai puțin procesate. Idei pentru un mic dejun dulce și sănătos includ smoothie-urile de fructe și semințe, parfait-urile cu fructe și iaurt sau cereale integrale.

Mic dejun sărat

Spre deosebire de cei de dinainte, oamenii care preferă să mănânce sărat în prima masă a zilei aleg de cele mai multe ori o omletă, ouă-ochiuri sau legume asortate. Aceste alimente sunt bogate în proteine și fibre. Consumați legume variate pentru a asigura aportul de vitamine și luați necesarul de proteine din ouă sau brânză. Încercați să consumați cât mai puțină pâine precum pâinea toast sau chifle pentru că acestea au în componență carbohidrați ce nu sunt esențiali pentru corpul vostru.

Fie că alegeți un mic dejun dulce sau sărat, asigurați-vă că vă faceți timp pentru cea mai importantă masă a zilei. Luând micul dejun, nu doar că aduceți un aport de energie pentru a vă porni ziua cum trebuie, ci și controlează apetitul pe parcursul zilei. Astfel, nu veți mai fi tentați de brioșa din geamul patiseriei pe lângă care treceți în drum spre muncă sau nu vă mai treziți gândindu-vă la ceva bun în timpul ședințelor de la birou.

Tu ce fel de mic dejun preferi?

Citește și Ce trebuie să conțină micul dejun

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.