Micul dejun tradițional al vecinilor noștri este destul de bine definit. O parte importantă a acestei tradiții este și preparatul denumit Pogacsa, care nu lipsește aproape niciodată de pe masa de dimineață a familiilor care țin încă la tradiții.
Pogacsa (sau Pogacha sau Pogaca), este un fel de pâine tradițională coaptă în cuptor. Această pâine poate fi dospită sau nedospită, dar numai bucătarii experimentați pot reuși să facă o Pogacsa de calitate nedospită.
Pe lângă această pâine, în Ungaria se mai servesc la micul dejun și următoarele alimente: sandvichuri deschise cu pâine proaspătă, unt, brânză sau creme de brânză; mezeluri precum șuncă sau salam, diferite pate-uri, cârnați etc. Desigur, nu lipsesc nici obișnuitele ouă, fie ochiuri, fie omletă.
De la micul dejun nu lipsește nici laptele, ceaiul sau cafeaua, care pot fi consumate cu produse de patiserie, alături de gemuri sau miere. Cerealele au și ele o prezență regulară la micul dejun unguresc.
Una peste alta, micul dejun din Ungaria nu este foarte diferit față de cel românesc, cu excepția tradiționalei Pogacsa.