Micul dejun e timpul perfect pentru a servi o pâine aromată, prăjită și cu diferite toppinguri. Așa că îți propun să schimbi puțin paleta de arome de zi cu zi și să încerci să faci această pâine de dovleac, pe care o poți consuma și ca un chec. Imaginează-ți aroma dovleacului în aluatul de pâine, după ce ai prăjit o felie sau două în prăjitor, cum se îmbină cu aroma savuroasă a unei creme de brânză și o felie de măr sau pară – micul dejun perfect! Iată cum poți face asta!
Ingrediente:
250 g făină
O jumătate de linguriță de sare
O jumătate de linguriță de praf de copt
O linguriță de bicarbonat de sodiu
O linguriță de cuișoare măcinate
O linguriță de scorțișoară
O linguriță de nucșoară măcinată
400 g zahăr
170 g unt
2 ouă mari
300 g piure de dovleac
Mod de preparare:
Trebuie să ai pregătit cuptorul preîncălzit și o tavă pentru cozonac/franzelă unsă cu ulei.
Amestecă făina, sarea, condimentele, praful de copt și bicarbonatul de sodiu într-un vas mai adânc. Într-un alt vas bate cu mixerul untul și zahărul până obții o consistență cremoasă. Adaugă apoi ouăle, încorporând câte unul pe rând. După ce aluatul devine pufos și aerat, adaugă piureul de dovleac și omogenizează amestecul cu mixerul. La o viteză mai redusă, mixează și amestecul de făină în aluat până se încorporează. Toarnă aluatul în tavă (sau în două tăvi) și dă-l la cuptor pentru cam o oră sau până când trece testul cu scobitoarea. Lasă pâinea să se răcească și o poți consuma așa sau prăjită ușor a doua zi dimineața.