Plăcintă australiană cu bacon și ou

În 26 ianuarie, australienii sărbătoresc aniversarea zilei în care prima flotă britanică a debarcat pe continent. Îți propun să începi această zi cu un mic dejun tipic australian, iar cum tradiționalul Vegemite (pastă făcută din extras de drojdie, consumată de australieni cu pâine prăjită și unt) nu se găsește în România, îți recomand o altă rețetă tipică lor, plăcinta cu bacon și ou. Aceasta este tradițională în Australia și Noua Zeelandă.

Ingrediente:

4 ouă
1 cartof mare
Câteva felii de bacon, prăjite crocant (numărul acestora depinde de preferințele tale)
35 g cașcaval cheddar, ras
4 roșii cherry înjumătățite
O jumătate de ceapă albă, feliată
Aluat pentru plăcinte (poți opta pentru aluat de foietaj, foi de plăcintă sau crustă de aluat făcută în casă)
1 ou, bătut, pentru uns
Sos de roșii
Semințe de susan
1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Începe prin a porni focul la cuptor pentru ca acesta să se preîncălzească.

Poți folosi tăvi micuțe individuale, tavă de brioșe sau o tavă mare pentru plăcinte, însă indiferent pe care alegi să o folosești, tapetează tava cu unt sau ulei.

Fierbe cartoful, apoi taie-l în felii. Într-o tigaie, prăjește feliile de bacon până când acestea devin crocante, apoi lasă-le pe un șervețel de hârtie ca să se scurgă de grăsime. În aceeași tigaie, călește apoi ceapa, pentru aproximativ 4 minute. Scurge zeama și uleiul din tavă și pune totul deoparte.

Pune o parte din aluatul pentru plăcintă în tava pe care ai uns-o cu unt sau ulei. Asigură-te că aluatul ajunge și pe pereții tăvii. Începe apoi să pui felii de cartof la bază, apoi un strat de bacon și unul de ceapă. Presară cașcavalul ras și apoi adaugă bucățile de roșie. Nu în ultimul rând, sparge ouăle peste aceste straturi. Folosindu-te de oul bătut cu furculița și o pensulă, unge marginile aluatului, iar apoi pune cealaltă bucată de aluat, pe post de capac. Continuă să ungi aluatul vizibil cu ou. Ca să sigilezi conținutul plăcintei între cele două straturi de aluat, presează marginile acestora împreună, cu o furculiță. Folosește-te de un cuțit pentru a crea mici incizii în aluat, care să permită aburului să iasă din interior. În cele din urmă, presară semințe de susan și dă totul la cuptor. Plăcinta ar trebui să fie coaptă în 12-15 minute. Servește-o caldă sau rece (după preferințe) cu sos de roșii sau ketchup.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.