Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
food
food

Top opt alimente care ajută la îmbunătățirea vederii

Aproximativ 25 de milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați de cataractă și degenerescență maculară, care sunt principalele cauze de pierdere a vederii în cazul persoanelor peste 55 de ani. Aceste boli apar odată cu îmbătrânirea organismului. Studiile realizate în ultimii ani au dovedit faptul că o alimentație sănătoasă ajută la menținerea unei vederi bune.

Alimentele bogate în luteină și zeaxantină (doi antioxidanți care ajută la menținerea și îmbunătățirea vederii) fac minuni pentru ochi. Printre alimentele care trebuie incluse în dieta zilnică pentru a ne îmbunătăți vederea sau a o menține la parametrii optimi sunt următoarele:

Varză

Varza este bogată în betacaroten (benefic pentru vedere), luteină și zeaxantină. Acești antioxidanți luptă atât pentru îmbunătățirea vederii, cât și pentru prevenirea cancerului. Varza este alimentul de top pentru ochi sănătoși. O puteți folosi în salate, smoothie-uri sau în sucuri de fructe.

Porumb

Porumbul conține o cantitate importantă de luteină și zeaxantină. Nu se ridică la nivelul verzei, dar este îndeaproape în clasament. Dacă este fiert, își îmbunătățește calitățile benefice pentru ochi.

Spanac

Spanacul la fel ca și alte legume cu frunze verzi este bogat în cei doi antioxidanți menționați anterior. Îl puteți mânca în salate, adăugat la un sandwich sau să preparați suc natural din el. Dacă este gătit, luteina este absorbită mai ușor de organism. Acest lucru a fost dovedit de studii realizate în acest sens.

Broccoli

Broccoli conține betacaroten, luteină, zeaxantină, vitamina C. Toate acestea ajută la menținerea unei vederi bune. Broccoli poate fi adăugat la smoothie-uri, gătit sub formă de supă cremă sau cu paste.

Ouă

Ouăle sunt bogate în luteină și proteine. Pe lângă faptul că ajută la îmbunătățirea vederii, ouăle sunt o sursă foarte importantă de energie, de aceea este recomandat să fie mâncate dimineața, la micul dejun.

Portocale

Portocalele conțin o cantitate mare de vitamina C care ajută ochii să refacă producția antioxidanților benefici pentru vedere.

Cereale

Cerealele ajută la prevenirea apariției degenerescenței maculare datorită fibrelor pe care le conțin.

Nuci

Nucile de toate felurile sunt bogate în omega 3, grăsimi benefice pentru organism și vitamina E, acestea ajutând la atingerea unei vederi bune și menținerea unor ochi sănătoși.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *