Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
legume-si-fructe
legume-si-fructe

Trucuri pentru a curăța legumele și fructele de pesticide

A mânca sănătos este o necesitate, deși pentru unii pare doar o modă sau un moft. Chiar medicii spun și o dovedesc și cercetările că un organism sănătos este strâns legat de stilul alimentar.

Din dorința de a avea o alimentație sănătoasă, unii recurg la diete mediteranene, indiene, chinezești, alții renunță complet la carne, iar alții sunt și mai radicali și devin raw-vegani. Într-o epocă a industrializării masive este dificil de mizat întotdeauna pe calitatea produselor alimentare. Știm cu toții că multe produse sunt încărcate cu aditivi alimentari și substanțe chimice, care dăunează sănătății.

Se recomandă ca mare parte din alimentație să fie compusă din legume și fructe. Și în cazul acestora apare o întrebare firească: cât de sănătoase sunt într-adevăr legumele și fructele dacă sunt tratate cu pesticide? Există câteva metode pentru a scăpa de pesticide:

Spală bine fructele și legumele

Spală bine legumele și fructele cu apă caldă. Unele studii spun că 80% din pesticide sunt înlăturate prin spălare. Există unele tendințe ale oamenilor de a spăla fructele și legume și cu detergent pentru vase. Acest lucru este total contraindicat deoarece nu ați face altceva decât să introduceți în coaja lor substanțele chimice din detergent.

Curăță fructele și legumele de coajă

Dacă ai cumpărat fructe și legume din supermarket sau din alte surse și bănuiești că acestea au fost tratate cu pesticide, încearcă să le cureți de coajă pentru că în aceasta se depozitează, de cele mai multe ori, aceste substanțe. Bineînțeles că această procedură nu se poate aplica în cazul tuturor fructelor și legumelor.

Folosește apă și sare

Spală fructele și legumele cu apă și sare. Într-un bol, pune patru-cinci căni cu apă, adaugă tot atâtea linguri de sare și apoi scufundă fructele și legumele în această soluție. Așteaptă 30-60 de minute, apoi scoate-le și clătiți-le bine cu apă. Această metodă necesită un oarecare timp disponibil, de aceea poate nu ar strica să știi dinainte ce și când dorești să mănânci

Folosește oțet de mere

O soluție similară de curățare de pesticide este bazată de oțet de mere. Dacă nu aveți oțet în casă, puteți folosi și suc de lămâie. Exact ca în cazul anterior, turnați apă, apoi oțet sau suc de lămâie, scufundați fructele și/sau legumele, așteptați 30-60 de minute și clătiți.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *