Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 paşi pentru un Crăciun de neuitat  

Perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă e una foarte grea şi obositoare. Multe ore petrecute prin magazine(mai ales la cozi), grija banilor, pregătirea meniul de Crăciun, a vizitelor, Serbările copiilor, stresul de la locul de muncă (fiindcă trebuie să terminaţi toate sarcinile înainte de a lua vacanţa), în final se adună multă tensiune şi simţiţi efectele frustrării: stres şi irascibilitate. Mda, pentru multe femei aşa începe Crăciunul!

Dacă vreţi ca anul acesta să fie altfel, vă spunem noi paşii pentru un Crăciun perfect:

1.Cadourile se cumpără în avans
Pentru că în ultimele zile, mall-urile şi în general toate magazinele sunt foarte aglomerate. Cel mai bine ar fi să petreceţi câte ore, într-o după masă relaxantă, colindând magazinele online. Mai ales dacă nu ştiţi ce vreţi să cumpăraţi, magazinele online sunt pline de idei de cadouri care o să vă scoată din impas.
 
2. Cumpărăturile se fac cu lista în faţă
În primul rând fiindcă astfel puteţi aproxima un buget şi stresul financiar va fi mult mai mic. În al doilea rând fiindcă astfel reduceţi şansa de a uită să cumpăraţi ceva (mai ales când vine vorba de alimente, un singur ingredient lipsă ne poate strica masa de Crăciun şi trebuie să improvazati altceva, adică noi motive de stres
3. Nu vă lăsaţi seduse de reduceri 
Ştim că e greu, mai ales când vezi că tot ce-ţi doreşti e la reducere, dar trebuie să vă stăpâniţi dacă nu vreţi să începeţi Crăciunul fără nici un ban în portofel. Până la Revelion mai sunt şi alte cheltuieli ce trebuie finalizate (întreţinere, benzină, mâncare, etc).
4. Decoraţi casa de Crăciun
Anul acesta încercaţi ceva nou. Scotociţi internetul pentru noi idei de amenajare şi decoraţi-vă casa altfel decât în anii trecuţi. Asta va aduce mai multă magie Crăciunul vostru şi fiţi sigure că familia şi prietenii vor remarca imediat.
 
5. Pregătiţi un dvd cu colinde şi cântece de Crăciun
Pentru seara de Crăciun, pe lângă o masă plină de bucate tradiţionale, pe lângă o casă caldă şi plină de culori, folosiţi colindele că să creeati atmosfera specifică de Sărbători
 
6. Împărţiţi sarcinile la toţi membri familiei
Dacă vreţi ca anul acesta Sărbătorile să vă găsească mai relaxate, atunci nu faceţi voi totul. Puteţi pune copii să bată covorul, soţul să instaleze instalaţia electrică, puteţi da comandă la cofetărie pentru prăjituri şi puteţi chema din timp o femeie la curăţenie.
7. Faceţi prăjituri şi mâncăruri uşoare
Un alt motiv de stres pentru femei este mâncarea. Ştim deja că toată lumea se aşteaptă să fie o masă cât mai îmbelşugată. Dacă tot aveţi de făcut multe feluri, mai ales demprăjituri, mergeţi pe reţete uşoare pe care le-aţi mai făcut de multe ori şi şansa să nu va iasă e mică.
8. Cumpăraţi un brad artificial
Chiar dacă până acum obişnuiaţi să cumpăraţi unul natural, în ultimii ani au devenit o bătaie de cap. Ba sunt prea puţini, nu se mai vând în toate pieţele, sunt prea scumpi, sun tgreu de transportat acasă, sunt greu de pus în stativ şi aveţi mult de curăţat după ei. Ca să vă faceţi munca mai uşoară cumpăraţi unul frumos, bogat, mare dar artificial. Chiar dacă o să lipsească aroma bradului din casă, măcar o să scăpaţi de stresul cumpărării unuia în fiecare an.
 
9. Planificaţi totul în avans
În special vizitele. Dacă vreţi un Crăciun mai relaxat, poate ar fi o idee bună să nu îl ţineţi la voi acasă. Acceptaţi orice invitaţie vi se oferă şi mergeţi cu familia la părinţi/ bunici sau prieteni. În acest fel tot stresul cade de pe umărul vostru şi puteţi acorda mai multă atenţie cadourilor (ce vor fi pregătite la întoarcere) şi ţinuta pentru seară de Crăciun.
Dacă credeţi că nu aveţi nici o şansă să scăpaţi, va spunem noi o soluţie – Rezervaţi o vacanţă de Crăciun în Bucovina, Maramureş sau la munte şi fugiţi de tot stresul acumulat în această perioadă … în fiecare an! Daţi un ban dar măcar o să aveţi program artistic, mâncarea pregătită şi familia aproape!
 
10. Nu faceţi nimic în Ajun!
Asta e cea mai mare greşeală, pe care o fac aproape toate femeile ce sărbătoresc Crăciunul acasă! În ultima zi mai fac puţină curăţenie, încă o prăjitură, sarmale, ultimele cumpărături, împodobesc bradul, fac o baie şi sunt moarte de oboseală!

Renunţaţi la orice tip de maraton şi Sărbătoriţi cu calm ziua de Ajun! 

 Sursă poză

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *